U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Nastavnici okrečili školu

Posted in Aktuelno 2005

06.septembar 2005.

Osnovce u Sedlaru sačekala lepa škola

  U osmorazrednoj školi u resavskom selu Sedlare učenike iz ovog i šest susednih sela na početku nove školske godine sačekale su ,,umivene’’ učionice, kabineti i holovi.

  U školskom holu i polovini (pet) učionica za vreme školskog raspusta majstori su dotrajali drveni pod zamenili keramičkim pločicama, a sve ostalo- obnovu spoljne fasade, krečenje, farbanje stolarije i radijatora i druge radove, obavili su pomoćni radnici i profesori škole.

  Dan pre početka školske godine, na skeli dok je ,,krpio’’ fasadu škole u Sedlaru zatekli smo Predraga Bogdanovića, profesora informatike i tehničkog vaspitanja:

  Obnovu fasade škole i druge radove moje kolege i ja obavili smo dobrovoljno i rado- kaže Bogdanović, rodom iz Medveđe u despotovačkoj opštini. Zajedno sa pomoćnim osobljem, i učitelji u područnim odeljenjima Kupinovac, Troponje i Đurinac, takođe su letos okrečili svoje škole.

  Sredstva za nabavku materijala obezbedio je Opštinski investicioni fond.

G. M. Zorić (Večernje novosti od 6. septembra 2005.)

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži