U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Veronauka svuda zaživela

Posted in Aktuelno 2005

05.jul 2005.

Savetovanje veroučitelja u Osnovnoj školi u Sedlaru

  Đakon Zlatko Matić, koordinator Eparhije braničevske za veronauku, na savetovanju veroučitelja održanom u OŠ ,,Branko Radičević'' u Sedlaru, ocenio je da je Eparhija zadovoljna načinom kako je organizovana veronauka u osnovnim i srednjim školama Pomoravlja.

  Završeno je štampanje udžbenika od prvog do četvrtog razreda osnovne i prvog i drugog za srednje škole. Jedino kasni udžbenik za 3. razred srednjih škola, i on će izaći iz štampe do kraja ove godine- kaže đakon Matić dodajući da je dr Ignjatije Midić, vladika Braničevski, autor svih do sada objavljenih udžbenika veronauke za osnovne i srednje škole u Srbiji.

G. M. Zorić ("Večernje novosti'' od 5. jula 2005.)

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži