U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Zainteresovani i za drugi telefonski broj

Posted in Aktuelno 2005

28.jul 2005.

Trenutne aktivnosti i planovi u Mesnoj zajednici Sedlare

  Prema rečima našeg sagovornika 28. jula 2005. Zorana Živkovića, šefa mesne kancelarije u Sedlaru, jedna od prioritetnih aktivnosti ovdašnje Mesne zajednice vezana je za pripremne radove na uvođenju digitalne centrale u selu. Naime, u planu je da se ova centrala instalira u martu naredne godine, čime bi bila stvorena mogućnost za 80-ak novih brojeva (domaćinstva su se već prijavila), kao i 30 brojeva za domaćinstva koja su zainteresovana i za drugi telefonski broj pored postojećeg.

  Samodoprinos je u sedlarskoj MZ-i zaveden na period od pet godina, s tim što se kasni sa dostavom obveznicima, u toku je obrada spiskova koja će biti završena za koji dan, tako da će se precizno znati finansijska zaduženja- kaže Živković i dodaje da je 129 Sedlaraca na privremenom boravku i radu u inostranstvu, kao i 40-ro do 50-ro maloletnih.

  Saradnja tih ljudi sa MZ-om nije na nekom zavidnom nivou, zainteresovani su šta se radi u selu, ali ne u meri u kojoj bi trebalo da budu. Koji su razlozi u pitanju, da li je to do njih ili do Saveta MZ-e, neznam odgovor, konstatuje Živković.

V.S.

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži