U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Najmlađi sedlarci na festivalu plesa

Posted in Aktuelno 2005

21.maj 2005.

 Osmoro mališana predškolske grupe iz Sedlara, predvođeno vaspitačicom Danijelom- Dacom Radojković, učestvovalo je 21. maja 2005. godine u takmičarskom delu Festivala plesa ,,Igrati, pevati, stvarati plesom'' u Požarevcu sa dve tačke: ,,Učimo da brojimo'' i ,,Polka''. Festival je organizovao Dečji plesni savez Srbije, a ova manifestacija održana u tamošnjoj sportskoj hali. Učestvovalo je 300 dece mlađeg, srednjeg i predškolskog uzrasta iz šest gradova: Svilajnca, Smedereva, Smederevske Palanke, Velike Plane, Petrovca i Požarevca. Program se sastojao iz takmičarskog i revijalnog dela, a vodio ga je popularni Peđolino.
  Dve predškolske grupe iz Svilajnca i predškolska grupa iz Sedlara činili su jedan tim, predstavljali su Predškolsku ustanovu ,,Dečja radost'' iz Svilajnca. Za plesnu tačku ,,Učimo da brojimo'' dobili su pehar, a u pojedinačnoj konkurenciji deca su nagrađena zlatnim medaljama i diplomama, koje su neka vrsta dokaza da su završila srednji stepen plesnog programa. Deca iz Sedlara, njih osam zvezdica: Jelena, Denis, Saška, Đole, Katarina, Danijel, Aleksandra i Stefan bili su uzbuđeni i srećni.
  Moglo bi se reći da su svi bili pobednici, s obzirom na to da su svi vrtići- predstavnici gradova, na kraju dobili pehare za određene tačke- numere.
  Saradnja vrtića, vaspitača i organizatora bila je na zavidnom nivou, a deca su se lepo družila i stekla nova poznanstva.
  Interesovanje za ovaj Festival bilo je veliko, tako da je masovno posećen. Kao što Peđolino reče: "Mnoge zvezde bi nam pozavidele na ovako brojnoj publici...''

V.S.

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži