U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Zazvonilo školsko zvono

Posted in Aktuelno 2005

01.septembar 2005.

U sedlarskoj školi...

  Sa prvim zvucima školskog zvona i stidljivim nagoveštajem jeseni, evo nas i vas, dragi gosti, učenici, nastavnici i roditelji. Posebno pozdravljam naše najmlađe drugare i želim im srećne prve korake na novom putu. Mi smo tu da vam pomognemo kad god zatreba i uvek možete da računate na nas!

  Ovim rečima je jedna učenica osmog razreda 1. septembra 2005. godine dočekala uzbuđene mališane, sada već prvake Osnovne škole ,,Branko Radičević’’ u Sedlaru: Draga deco, u ime SO Svilajnac i ljudi koji su došli sa mnom, želim da vam čestitam, naročito prvacima, polazak u školu, da budete dobre devojčice i dečaci, da vredno učite i slušate svoje učitelje i nastavnike, i da oni slušaju vas, a sve što vam nedostaje- vi, pravac kod mene u Svilajnac pa ćemo zajedno da raspravimo sa njima ono što nije dobro. Jel dogovoreno? Kad posle 20-ak godina ponovo dođem ovde, neko od vas stajaće na mom mestu, da otvori neku novu školu, neke nove objekte, da bi bilo bolje generacijama koje dolaze. Mi smo se trudili i uz pomoć vaših roditelja, radnika škole i SO, uložili smo par miliona dinara da vama bude dobro. Čuvajte to, održavajte, budite najbolja škola, kao što ste bili i do sada. Budite primer, kao vaspitana deca Sedlara i okoline, pokažite drugim selima i gradovima kako se čuva ono što su njihovi roditelji i nastavnici uz pomoć Skupštine opštine uradili. Srećan vam polazak u školu, želim vam dobro zdravlje i da se mnogo godina viđamo.

  Ovo je, pored ostalog, boraveći tog prvoseptembarskog dana u sedlarskoj Osnovnoj školi ,,Branko Radičević’’ rekao predsednik opštine Svilajnac Dobrivoje Budimirović. U opštinskoj delegaciji bili su i predsednik Skupštine opštine dr Vladan Rajković, načelnik Opštinske uprave Dragana Stevanović, načelnik Odeljenja za poljoprivredu opštine Svilajnac Marija Stevanović i direktor Budžetskog Investicionog fonda Branislav Vučićević.

  Pre početka nastave, svi su obišli učionice koje su renovirane u toku letnjeg raspusta.

  Direktor Miroslav Jovanović upoznao nas je sa izvedenim radovima u školi: -Za mnoge radnike i rukovodstvo ovoga leta nije bilo odmora. Radilo se od prvih dana kada su deca otišla na raspust. Stari deo škole, tj. šest učionica, popločano je novim pločicama, kao i hodnici, hol i sam ulaz u školu. Radove je izvelo preduzeće ,,Hum komerc’’ iz Svilajnca. Prostorije su adaptirane, okrečeni su zidovi, urađene cokle, nameštaj je dopunjen, kupljena su i neka nastavna sredstva, tako da su kabineti kompletno opremljeni savremenim učilima. Pored preduzeća koje je izvelo radove postavivši keramičke pločice, ostalo su uradili roditelji, pomoćni radnici, nastavnici i mnogi drugi koji su želeli da pomognu našoj školi. Radove je finansirao Budžetski investicioni fond opštine Svilajnac. Đacima čestitam polazak u školu i želim srećno detinjstvo i mnogo dobrih ocena, a roditeljima i nastavnicima mnogo zdravlja i para u životu.

  U prvi razred pošlo je osmoro mališana iz Sedlara, tri devojčice i pet dečaka. Njihova učiteljica Tatjana Živanović prenela nam je svoje utiske sa prvog časa: -Prvaci su mnogo dobri, nadam se da neće biti nikakvih problema ni nadalje. Primećujem da su došli veseli i nasmejani. Pričala sam i sa njihovim roditeljima, imamo odličnu saradnju.

Vesna Stajić

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži