U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Postavljena crkvena ograda

Posted in Aktuelno 2005

30.april 2005.

Sedlarci su 30. aprila tekuće 2005. godine postavili metalni deo crkvene ograde.

  Pre početka izgradnje crkvene ograde Mile Marjanović je napravio nacrt po kome će ograda biti pravljena. Nakon toga pomogla je Opština sa tadašnjim predsednikom Milijom Jovanovićem na čelu. Tadašnji odbornik u SO Svilajnac u Sedlaru Ljupko Stevanović prikupio je dobrovoljni prilog od meštana, a njegov otac Dule organizovao izvođenje radova i tako je započeta izgradnja građevinskog dela crkvene ograde. ,,U toku radova došao sam na ideju da sa svojom generacijom (1951. godište) napravim i metalni deo ograde. Odazvao se samo izvestan broj ljudi. Međutim, ubrzo su nam se priključili mlađi ljudi, kao i stariji, tako da uz dobru volju i poštovanje Svetog Đurđa, sagradismo ogradu...’’

  Donatori za metalni deo crkvene ograde su: Predrag Jovanović, Vita Petrović, Radmilo Stojilović i Miroslav Stamenović, dok su izvođači radova bili: Miloš Božinović- Miša Kovač, Bojan Bijelić, Nenad Savić, Milorad Milosavljević, a svesrdnu pomoć pružila je i TE ,,Morava’’ (zahvaljujući Dragiju Rakiću). U toku je prikupljanje sredstava za izgradnju kapije na ulazu u crkvenu portu, da bi radovi na crkvenoj ogradi bili kompletni.

  Za sve informacije u vezi dobrovoljnog priloga obratili se Milošu Božinoviću - Miši Kovaču.

V.S.

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži