U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Школа у Седлару под покровитељством Светске банке за развој

Posted in Aktuelno 2005

26.maj 2005.

  Од кад су усвојили четворогодишњи развојни план осморазредна школа „Брако Радичевић" у Седлару без сумње је најнапреднија у овој општини. Ову школу финансијски помажу Светска банка за развој и Министарство просвете и Општина. Нимало не заостају ни Седларци на раду у иностранству, који су досада више пута новчано помогли школу коју су и сами похађали. Примера ради, пре неколико година купили су и школи поклонили комплетну рачунарску опрему.
- Имамо опремљену школску халу, а од недавно и отворене терене за све мале спортове под рефлекторима, каже Мирослав Јовановић, директор ове школе са 340 ученика, која покрива седам околних села.
- Ове године инвестираћемо 600 хиљада динара. Намера нам је да формирамо Зоо врт за украсне животиње и израдимо акваријум како бисмо унапредили наставу из биологије, као и други шири круг послова по усвојеном „Развојном плану".
- Наставници и ученици у свему „прате" побољшање услова за рад у овој школи. Ученици постижу резултате у настави и на такмичењима. Фолклорци су недавно наступали на Новосадском сајму. Школски лист „Бранкови ђаци", који уређују и једном месечно издају ученици и наставници, без сумње је међу водећима у овом делу Србије.

Г. М. ЗОРИЋ (преписано из Вечерњих новости, мај 2005.)

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži