U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Ples uz Mandin san

Posted in Aktuelno 2005

06.jun 2005.

Zapažen nastup predškolske grupe "Sedlare’’ na godišnjoj priredbi vrtića

  Tradicionalna završna priredba Dečjeg vrtića ,,Dečja radost’’ u Svilajncu pod nazivom ,,Četiri godišnja doba’’ održana je 6. juna 2005. od 17 časova u sportskoj hali. Brojnoj publici predstavili su se mališani od mlađeg do predškolskog uzrasta, kako iz vrtića u Svilajncu, tako i iz predškolskih grupa iz Gložana, Crkvenca, Vojske, Grabovca, Troponja, Subotice, Roande, Kušiljeva, Bobova i Sedlara. Najpre su nastupili najmlađi- starija jaslena grupa sa tačkom ,,Ivin voz’’. Vaspitačica Branka Reljić, koja je vodila program, svakoj tački dala je šlagvort prigodnom pričicom o određenom godišnjem dobu, a svako godišnje doba ilustrovale su po tri numere uz koje su igrala dečica od mlađeg do predškolskog uzrasta. Na početku je predstavljeno proleće pesmama ,,Leptir i dete’’, ,,Otvori se, cvete plavi’’ i ,,Proleće u Japanu’’, usledilo je leto koje su dočarale numere ,,Jednog zelenog dana’’, ,,Bubamara’’, ,,Meksiko’’, jesen su oživele ,,Jesenji ples’’, ,,Povrćijada’’ i ,,Ples na kiši’’, dok su zimu oslikale ,,Zimska pesma’’, ,,Božić Bata’’ i ,,Zimska bajka’’.

  Predškolske grupe ,,Sedlare’’ i ,,Bobovo’’ imale su zajedničku koreografiju ,,Proleće u Japanu’’ uz Mandinu numeru ,,San’’. Igralo je tridesetoro dece, 15 parova i četiri trešnjina cveta. Mali plesači bili su vođeni velikom željom za igrom, a posle uspešnog nastupa ozareni osmehom.

  Nakon dva dana, 8. juna, za sve predškolce, time i sedlarske, organizovana je jednodnevna ekskurzija do Beograda. U pozorištu ,,Boško Buha’’ pogledali su predstavu ,,Lepotica i zver’’. Usledio je obilazak zoo vrta, dok su šetnja i vožnja vozićem po Kalemegdanu izostale zbog kiše.

V.S.

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži