U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Gradiće se novi most

Posted in Aktuelno 2006

22.mart 2006.

Na Resavi kod Sedlara

  Nedavno otopljavanje snega na Beljanici doprinelo je da reka Resava u delu atara sela Plažana, Subotice, Troponja, Sedlara i Lukovice poplavi skoro osam stotina hektara oranica a pretila je i opasnost da se izlije i u samom gradu Svilajncu.
  Nabujala Resava ovoga puta poplavila je i most kojim se od puta Svilajnac-Despotovac ide za Suboticu i Roandu tako da je most bio van upotrebe dva dana.
Najveće štete Resava je nanela na mostu koji je još pre par meseci oštećen u Sedlaru a kojim su se pored Sedlara služili i meštani Kupinovca, Roćevca, Đurinca i Busura pa su morali da koriste ili most kod Subotice ili čak onaj u Svilajncu na izlazu prema Despotovcu.
  Ovaj most (sagrađen pre tridesetak godina) trebalo je da bude popravljen ovog meseca, obezbeđena su i sredstva od oko pet miliona dinara ali zbog lošeg vremena to nije učinjeno. Poslednji talasi Resave učinili su da propadnu još tri stuba mosta na sredini reke, tako da ne postoji mogućnost da se oštećenja na mostu saniraju već se mora sagraditi novi most.
Prema prvim procenama izgradnja novog mosta trebalo bi da košta između petnaest i dvadeset miliona dinara. Trenutno se radi elaborat (projekat), a kako u kasi lokalne samouprave nema dovoljno sredstava, očekuje se da u pomoć priskoči Republičko ministarstvo za kapitalne investicije preko svoje Direkcije za puteve.
Dok se ne sagradi novi most, preko ovog oštećenog zabranjen je i prelaz pešaka a saobraćaj vozila usmeren je prema mostu u Svilajncu.

Nedeljnik ,,Novi put'' od 22. marta 2006.
R. Živanović

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži