U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Kad bude - biće

Posted in Aktuelno 2006

29.mart 2006.

Opet o mostu
Dezinformacija koju je čitala Srbija vređa Sedlarce i friške vesti o mostu koji se pročuo

  Saobraćajna inspekcija Odeljenja za inspekcijski nadzor opštine Svilajnac, obavetila je građane 13. marta 2006. da je na delu puta R-103 Svilajnac-Despotovac od raskrsnice prema Sedlaru, u dužini od 1,44 km, obustavljen svaki saobraćaj svih vozila na motorni pogon, kao i pešački saobraćaj, zbog oštećenja betonskog mosta na reci Resavi. Usmerava se saobraćaj na delu puta R-108 Lukovica-Sedlare (Kupinovac, Roćevac, Đurinac), sve do potpune sanacije mosta.
  Inače, s obzirom na to da je ovdašnjoj javnosti plasirana dezinformacija kako je Saobraćajna inspekcija postavila saobraćajni znak za zabranu prelaska pešaka preko mosta, nakon čega je ,,neko'' (u slobodnom prevodu- neki sedlarski huligan, vandal) taj znak, tj. čak dva znaka, bacio u Resavu i time ugrozio živote onih koji prelaze most, nalazim za shodno da demantujem tog i tog ,,obaveštenog'', i to iz tri razloga. Prvi je što prelazim upravo preko tog mosta pa pažljivo osmatram i koračam i odlično vidim, za razliku od ,,obaveštenog'', drugi što su me sami Sedlarci obavestili da je tu postojalo upozorenje na delu kartonske kutije i čiji su autori uvaženi članovi Saveta MZ Sedlare (tako mi je rečeno- prim.aut.), ali nikako saobraćajni znak ili znaci, i treći razlog je taj što su Sedlarci savesni i odgovorni ljudi i nikada ne bi ugrozili život drugom Sedlarcu, ili bilo kome, jer ih je i inače snašla muka. Tu prilažem dokaz. Danas, 29. marta 2006, potvrđeno mi je iz Saobraćajne inspekcije Odeljenja za inspekcijski nadzor opštine Svilajnac da su znaci postavljeni tek u petak, 24. marta.
  Da ovo ne bi bio samo demanti, red je da dam još koju informaciju o mostu. Prema rečima direktora Budžetskog investicionog fonda opštine Svilajnac Branislava Vučićevića od 22. marta, na mostu preko Resave u Sedlaru, čija je sanacija bila u toku, u međuvremenu se promenila situacija. Radovi na saniranju su prekinuti i preduzimaju se sledeće mere: istovremeno se vrši snimak situacije i geomehanika (izrada idejnog, a onda i glavnog projekta za izgradnju novog mosta izabran je projektant Institut građevinskog fakulteta u Nišu), kao i uvođenje izvođača radova. Ukoliko ne bude smetnji u javnim nabavkama i prilikom obezbeđivanja sredstava za ovu investiciju, radovi na izgradnji mogli bi da otpočnu za 45 do 60 dana.
  Što se tiče sredstava koje treba uložiti u izgradnju novog mosta, barata se cifrom od 20 miliona dinara, s tim što je nezahvalno unapred govoriti o konačnom iznosu, jer na terenu mogu iskrsavati dodatni radovi.

Vesna M. Stajić

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži