U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Ovo je "Brankova nedelja"

Posted in Aktuelno 2006

15.mart 2006.

Iz Osnovne škole u Sedlaru

  Prošlog petka u Sedlaru je u Osnovnoj školi ,,Branko Radičević'' počela jednonedeljna ,,Brankova nedelja'' posvećena srpskom pesniku čije ime škola nosi i koja će trajati do kraja ove nedelje.
  Prošlog petka u školskoj fiskulturnoj sali priređena je smotra folklora u kojoj su učestvovali predškolci i učenici matične škole i svih područnih odeljenja ove škole iz Roande, Subotice, Roćevca, Đurinca, Kupinovca i Troponja koji su izvodili igre i pesme iz Srbije i recitovali pesme Branka Radičevića i Miroslava Antića.
  Jedan broj učenika aktivno se bavi karateom pa je ovo bila i prilika da im u goste dođu i kolege iz svilajnačkog Karate kluba ,,Tigar'' i da pred prosvetnim radnicima, učenicima i njihovim roditeljima pokažu najznačajnije tačke ove borilačke veštine.
  Zahvaljujući donaciji Mesne zajednice Roande, svilajnačke privatne firme ,,Hum komerc'' i Skupštine opštine Svilajnac, bila je ovo prilika da Miroslav Jovanović, direktor škole, i Gorica Gajić, zamenik predsednika Opštine, matičnoj školi i njenim područnim odeljenjima uruče prigodne poklone – Roanda i Đurinac su dobili po jedan televizor, Troponje jedan DVD rezač za računar, Subotica, Sedlare i Roćevac po jedan skener za komjuter, a Kupinovac jedan monitor za kompjuter.
  Škola je sa svoje strane svim prosvetnim radnicima koji su učestvovali u pripremi učenika za...(greška u tzv. prelomu).
  Prekjuče (ponedeljak) je održan književni susret članova literarnih sekcija svih područnih odeljenja (na nivou Škole povremeno izlazi đački list pod nazivom ,,Brankovi đaci'' gde se objavljuju đački radovi – pesmice, pričice i crteži) a za juče (utorak) je predviđeno poučno predavanje doktora Darka Jevtića na temu ,,Ptičji grip''. Za danas su predviđeni sportski susreti između učenika osnovnih škola iz Sedlara, Svilajnca, Kušiljeva i Vojske.
  Za sutra je predviđeno otvaranje izložbe likovnih radova učenika svih područnih odeljenja, a centralna proslava ,,Brankove nedelje'' predviđena je za petak, 17. mart, kada škola obeležava svoj dan. Za taj dan predviđena je svečana akademija – svečani ručak.

Nedeljnik ,,Novi put'' od 15. marta 2006.
Rastko Živanović

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži