U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Entuzijazam kao pravi potez

Posted in Aktuelno 2006

14.maj 2006.

Šahisti Sedlara proslavili svoju krsnu slavu

  Članovi Šahovskog kluba ,,Sedlare 2003'' tradicionalno su obeležili svoju krsnu slavu Sveti prorok Jeremiju 14. maja. 2006. u prostorijama škole. Posle šahovskog turnira, proglašeni su pobednici, a onda se prešlo na svečarski deo- slavski kolač su rezali namesnik resavski Dragoljub Dončić i paroh sedlarske crkvene opštine Slaviša Stokić, posle čega je priređen svečani ručak za učesnike i goste.
  Na šahovskom turniru su učestvovale sve ekipe iz opštine Svilajnac, dok su za njegovu organizaciju bili zaduženi predsednik Opštinskog šahovskog saveza Dragiša Spasojević, sudija Velimir Obradović i FIDE majstor Branko Komnenić iz Kragujevca. Prvo mesto je osvojio Živojin Obradović iz Svilajnca, drugo kapiten ŠK iz Sedlara Zoran Branković, a treće je zauzeo Milosav Radivojević iz Svilajnca. Uzgred, takmičenje su pratili i članovi Šahovskog kluba ,,Sloga'' iz Despotovca.
  Po završetku turnira prisutnima se obratio predsednik Šahovskog kluba iz Sedlara Miodrag Rakić- Rakac. Zahvalio se na odzivu i uručio diplome trojici prvoplasiranih, kao i zahvalnice sponzorima i prijateljima šaha: direktoru Osnovne škole ,,Branko Radičević'' Miroslavu Jovanoviću, sudiji Velimiru Obradoviću, kapitenu novoosnovane druge ekipe Dejanu Jovanoviću, Miodragu Petroviću iz Lukovice... U nastavku izlaganja, Rakić je istakao da su se sedlarski šahisti u protekloj godini takmičili u regionalnoj ligi i postigli dobre rezultate. Takođe, poželeo je izuzetne nastupe na šahovskoj sceni novim članovima kluba: dr Ružici Branković, Aleksandru Radivojeviću iz Svilajnca, Filipu Brankoviću (pioniru), Slađanu Milovanoviću i Dragiju Đorđeviću.
  Po završetku oficijelnog dela, Rakić je potpisniku ovih redova pričao:
  ,,Naročito mi je drago što je danas sa nama slavio moj školski drug i prijatelj Miodrag Petrović- Bata Gosin koji je svojevremeno živeo u Sedlaru. Pošao je mojim stopama i planira da osnuje šahovski klub u Lukovici. Predsednik Opštinskog šahovskog saveza Dragiša Spasojević ga podržava u toj nameri. Bata je učestvovao i na turniru. Želim mu da bude uporan i da se pruključi društvu entuzijasta, da u još jednom selu u Opštini zaživi ova drevna igra. Šah je, kao sport, na margini u Opštini. Jesmo malobrojni, ali smireni i umni. S malo sredstava postižemo dobre rezultate. Neka je Lukovčanima srećan početak i da se sledeće godine nađemo za borbenim stolom, na takmičenjima.''
  Ove godine Opštinski šahovski savez pomogao je sedlarskom klubu sa samo 5 000 dinara, a Mesna zajednica sa 3 000. Sve izdatke plaćali su članovi. Sredstava nedovoljno, ali oni su skromni i pokrivaju troškove koje iziskuju takmičenja. Važno im je da opstaju i da traju, bez obzira na poteškoće.
  ,,Nije sve u parama... Zahvaljujem se sponzorima koji su nam pomogli u organizaciji današnje slave: Zemljoradničkoj zadruzi ,,Ratar'' i našim prijateljima koji su izdvojili po nekoliko stotina dinara'', kaže Rakić i nastavlja o planovima:
,,Normalno je da želim da napredujemo. Ove godine smo postali brojniji, osnovali smo drugu ekipu koja se uspešno bori u Opštini. Nastavićemo da pružamo šansu talentovanima i onima koji su zainteresovani za ovu umnu igru, odn. sport. Ima mnogo takvih ,,sa strane'', ali ne mogu da dovedem nekog vrhunskog šahistu, a da zanemarim svoje prijatelje, jer da nije bilo njih, ovaj klub ne bi ni postojao''.

Vesna M. Stajić

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži