U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Uskoro novi most

Posted in Aktuelno 2006

30.maj 2006.

Najavljani radovi na reci Resavi obradovaće žitelje okolnih sela

  Po ugovoru između Opštine i republičke Direkcije za puteve, uskoro će početi izgradnja mosta na Resavi, koji je pre pola godine, posle visokog vodostaja ove reke, vidno oštećen i onesposobljen za saobraćaj.
Vrednost radova novog objekta, koji se gradi u okviru akcije ,,sto novih mostova u Srbiji'', sa proširenjem i uređenjem prilaza Resavi, iznosi oko 27 miliona dinara.
Vest o izgradnji novog mosta na Resavi obradovala je meštane Sedlara, koji danas, da bi obradili njive na drugoj obali reke udaljene od njihovih kuća po nekoliko stotina metara, obilaznim putem prelaze i do 70 kilometara, kao i žitelje drugih okolnih sela.

,,Večernje novosti'' od 30. maja 2006.
G.M.Z.

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži