U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Gradiće se novi most

Posted in Aktuelno 2006

31.maj 2006.

Na Resavi kod Sedlara

  Betonski most na Resavi na ulazu u selo Sedlare iz pravca magistralnog puta Svilajnac-Despotovac, sagrađen pre skoro četrdeset godina, a koji je znatno oštećen pre nekoliko meseci usled velikih padavina i velike stihije, neće biti popravljen jer sanacija istog ne bi bila uspešna već će se na njegovom mestu sagraditi novi most.
  Saznali smo da su za izgradnju novog mosta obezbeđena sredstva od ukupno 27 miliona dinara. Pet miliona dinara obezbeđeno je iz lokalnih izvora a preostali deo sredstava obezbedilo je republičko Ministarstvo za kapitalne investicije. Urađen je projekat novog mosta, a na sprovedenom tenderu za izvođača radova izabrana je poznata beogradska firma ,,Mostogradnja''. Ovih dana treba da se završe neke sitne formalnosti i da se počne sa radovima.
Ovaj most kada bude završen koristiće, pored meštana Sedlara, i stanovnici Grabovca, Troponja, Kupinovca, Roćevca, Đurinca i Bobova iz svilajnačke opštine, ali i sela Busura iz opštine Petrovac na Mlavi.

Nedeljnik ,,Novi put'' od 31. maja 2006.
R. Živanović

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži