U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Pobedili organizatori

Posted in Aktuelno 2006

22.jul 2006.

Odigran prvi turnir u malom fudbalu "Sedlare 2006''

U organizaciji Fudbalskog kluba ,,Mladi borac'' i Osnovne škole ,,Branko Radičević'' u Sedlaru od 10. do 22. jula odigran je Turnir u malom fudbalu ,,Sedlare 2006'' na sportskim terenima škole. Finalni meč koji je privukao paž nju mnogobrojnih gledalaca, a koji su igrale ekipe ,,Krndelji'' iz Kupinovca i ,,Otpisani veterani'' iz Sedlara okončan je pobedom Kupinovčana (6:1). Odmah nakon ove utakmice dodeljena su priznanja: za treće mesto ekipi ,,Menjačnica Zdravković'', za drugo ekipi ,,Otpisani veterani'' iz Sedlara i za prvo mesto ekipi ,,Krndelji'' iz Kupinovca. Za najboljeg igrača proglašen je Danijel Ranković iz Kupinovca, koji je takođe bio i najbolji strelac, dok je najbolji golman bio Puniša Radojković iz Sedlara.
Goran Dimitrijević, član uprave FK ,,Mladi borac'' i jedan od organizatora turnira, prokomentarisao je finalni susret rečima: ,,Utakmica je bila zanimljiva do određenog momenta kada su ,,Krndelji'' jednostavno prelomili utakmicu na svoju stranu, tako da su pobedili sa visokim rezultatom iako je tok utakmice bio neizvesniji nego što to rezultat pokazuje.'' Dodao je da se da nada da će iduće godine organizacija turnira biti bolja i sa učešćem većeg broja ekipa, a u sličnom terminu u kome se odigravao ovaj prvi. Osim toga, zahvalio se publici koja je u velikom broju svake večeri posećivala turnir.
Po rečima Miroslava Božinovića, takođe člana uprave i jednog od organizatora, za učešće na turniru prijavilo se devet seniorskih ekipa i pet juniorskih koje su platile kotizaciju u iznosu od 3 000 dinara. Iz Sedlara su igrale tri ekipe: ,,Mladi Borac'', ,,Kovačka radnja Lav'' i ,,Otpisani veterani'', iz Roande jedna, iz Subotice dve: ,,MB life'' i ,,Ili jesi, ili nisi'', iz Svilajnca ,,Menjačnica Zdravković'' i iz Kupinovca ,,Krndelji''. U prvom krugu igrane su po tri utakmice dnevno i bile su podeljene u tri grupe sa po tri ekipe i iz svake grupe dalje su išle prve dve, tako da je posle prvog kruga ostalo šest ekipa koje su podeljene u dve grupe, posle čega su ostale po dve ekipe koje su igrale po sistemu prvi i drugi iz prve grupe i druge i drugi i prvi iz druge grupe i prve. Na kraju se stiglo do polufinala i finala.
Sedlarski FK ,,Mladi borac'', podsetio je Božinović, prekinuo je takmičenje 2005. godine, četiri kola pred kraj okružne lige Jagodina jer nije imao dovoljan broj igrača za završetak prvenstva. Inicijativni odbor, koji se sastao posle više od godinu dana, pokušao je i uspeo da aktivira fudbalski klub i dokaz tome je organizovanje ovog turnira, kome je svake večeri prisustvovalo od 300 do 400 gledalaca. Dokaz da u Sedlaru fudbal ipak nije umro. ,,Organizovanje turnira je inicirala uprava FK ,,Mladi borac'' na sastanku održanom početkom jula. Dogovorili smo se da pokušamo da organizujemo turnir, da animiramo naše mlade sportiste da igraju fudbal jer je bolje da se bave time nego da sede u kafićima ili da se druže negde drugde. Obaveštenje su emitovale dve radio stanice, odštampali smo plakate i čekali prijave. Što se tiče atmosfere na turniru, bila je apsolutno sportska, ekipe su imale svoje navijače. Nemamo primedbi na ponašanje ni jednog aktera turnira. Prezadovoljni smo, nismo očekivali ovako visoku ocenu turnira'', zaključio je Božinović.
Boban Milošević, još jedan od članova uprave i organizatora, naglasio je da će ovaj turnir u malom fudbalu svakako biti tradicionalan i da je u planu da narednih godina bude na višem nivou, da kotizacije budu veće, a samim tim i interesovanje i broj ekipa. O finansijskim sredstvima koja bi omogućila opstanak FK ,,Mladi borac'', Milošević kaže da će u ovoj prvoj godini najveći teret podneti uprava fudbalskog kluba, koju čini sedam članova, a da će kasnije zavisiti od priliva sredstava, dobre volje i raspoloženja građana, preduzeća, sponzora... Inače, kako navodi Milošević, predsednik fudbalskog kluba je Nenad Rakić, povratnik iz Švajcarske, čovek koji voli fudbal, članovi uprave su uglavnom bivši fudbaleri FK, trener je legenda FK Dejan Milutinović. Za sada FK okuplja tridesetak igrača, mahom Sedlaraca, a tu su i četiri- pet igrača iz okolnih sela. Dodao je da veruje da Sedlare ima potencijala za fudbal, da veruje u uspeh ponovo aktiviranog kluba: ,,U prilog tome govori i činjenica da su Sedlarci poznati kao dobri fudbaleri, da igraju u klubovima u višim rangovima. Pomenuo bih Marka Popovića koji je prošao celu selekciju ,,Crvene zvezde'', igrao u ,,Leotaru'' iz Trebinja i tamo čak učestvovao i u Ligi šampiona, trenutno je u Mariboru i igra kvalifikacije za Kup UEFA protiv španske ekipe ,,Vilja Reala'', u prvoj utakmici su pobedili sa 2:1, a Marko je tamo glavni igrač. Zatim, pomenuo bih i braću Nikodijević, jedan je na probi u Francuskoj, verovatno će tamo i da ostane, drugi je član OFK Beograda u mlađim selekcijama. Takođe bih pomenuo Miloša Radojevića koji je takođe prošao selekcije OFK Beograda i trenutno je na kaljenju u ,,Jedinstvu'' iz Paraćina.'' Boban Milošević je iskoristio priliku da najavi Memorijalni turnir ,,Zlatan Tolin'' koji će biti organizovan u drugoj polovini avgusta, pred sam početak prvenstva. Biće igran na sedlarskom stadionu, u pitanju je veliki fudbal, na njemu će učestvovati četiri ekipe i trajaće dva dana. Prvog će se igrati polufinale, a sledećeg dana utakmice za treće i za prvo mesto: ,,Potrudićemo se da iskoristimo situaciju, kad budu asfaltirali novi most da izvaljamo igralište pošto nam je to gorući problem.'' Nastavio je o daljim planovima vezanim za fudbalski klub i objasnio da su na inicijativnim sastancima u razmišljanjima otišli daleko te da za najviše godinu dana nameravaju da postave reflektore na igralištu kako bi se utakmice mogle igrati i u večernjim terminima, a i da bi postojeće svlačionice trebalo proširiti.
Iskoristili smo priliku da se obratimo i predsedniku FK ,,Mladi borac'' Nenadu Rakiću i da se prisetimo početaka: ,,Klub postoji oko 60 godina. Upravo se trudimo da ponovo aktiviramo klub i nastavimo tradiciju, da sve bude kao što je bilo nekada. Inače, turnir je nadmašio naša očekivanja, najvažnije je da se igralo lepo i mirno i da je uvek pobeđivao bolji, mada tu veliku ulogu igra i sportska sreća.''

Vesna M. Stajić

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži