U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

"Mladi borac" ponovo igra

Posted in Aktuelno 2006

03.septembar 2006.

S mnogo elana osposobljen stadion ,,Kraj Resave'' u Sedlaru za ovu fudbalsku sezonu

  Igrači Fudbalskog kluba ,,Mladi borac'' iz Sedlara pripremali su se na stadionu ,,Kraj Resave'' za sezonu Opštinske lige Svilajnac, koja samo što je počela, 'pod dirigentskom palicom' trenera Dejana Milutinovića, legende sedlarskog fudbala. Odigrane su i tri pripremne utakmice sa klubovima iz okolnih mesta: ekipom iz Vrlana (1:1), ,,Milicionarom'' iz Svilajnca (2:2) i ekipom iz Grabovca (ubedljiva pobeda 5:0).
Prvenstvo je počelo u nedelju, 3. septembra 2006, ,,Mladi borac'' je na prvoj utakmici trebalo da bude domaćin ,,Jedinstvu'' iz Roande, ali ova utakmica je odložena za sredu, 6. septembar.
U međuvremenu je uprava FK ,,Mladi borac'' koju čine Nenad Rakić, Miroslav Božinović, Boban Milošević, Živorad Mijatović, Boris Vasiljević i Srdan Milošević, uložila napor da stadion ,,Kraj Resave'', kao i prostorije FK-a budu dovedeni u funkciju, kako bi igrači imali optimalne uslove za rad. Na terenu je pokošena trava, kao i na delu iza zaštitne ograde predviđenom za navijače, zatim je teren obeležen i postavljena je mreža na golovima. Uređene su svlačionica i prostorija za sudije i delegata, detaljno su očišćene sve prostorije, popravljeni su hidrofor za vodu i tuševi kao i veš mašina, zamenjena su izlomljena i oštećena prozorska okna novim. Veliku ulaznu kapiju na igralištu prave Miloš Božinović, Miša Milosavljević i Bojan Bijelić, a oni su se prihvatili i posla oko popravke ograde za publiku.
  "Posle višegodišnje pauze, konačno je oživeo sportski teren u Sedlaru i povratio svoju funkciju, zbog čega je, uostalom, i napravljen davno. U upravi kluba se nadamo da će se ovo sportsko društvo pretvoriti u pravi ,,sportski zamajac'' koji više niko i ništa ne može da zaustavi, kao što je to bio slučaj pre nekoliko godina, bez obzira na to ko će biti u upravi kluba'', odlučan je u svom stavu Boban Milošević, jedan od članova uprave FK ,,Mladi borac'' Sedlare.

Vesna M. Stajić

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži