U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Još malo, pa most

Posted in Aktuelno 2006

26.septembar 2006.

Resavci sa nestrpljenjem očekuju završetak rekonstrukcije saobraćajnice

  U toku su završni radovi mosta na Resavi, koji beogradska ,,Mostogradnja'' podiže na mestu starog, koji je srušen jer ga je ova nabujala reka ozbiljno oštetila 5. decembra 2005. godine.
Preostalo je da se na ovom objektu, čija je vrednost 22 miliona dinara, i troškovi oko uređenja prilaza obalama reke, izradi i asfaltira podloga.
  Puštanje u saobraćaj mosta sa nestrpljenjem očekuju đaci iz sela preko Resave, poljoprivrednici koji do svojih imanja na drugoj obali reke imaju najveći deo oranica i stanovnici više sela, koji su dosad obilaznim putem stizali do svojih odredišta.

,,Večernje novosti'' od 26. septembra 2006. Gojko M. Zorić

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži