U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Završava se most na Resavi

Posted in Aktuelno 2006

09.oktobar 2006.

Završava se most na Resavi
  Izgradnja mosta na reci Resavi, kod svilajnačkog sela Sedlare, u završnoj je fazi. Postavljena je konstrukcija, a ostalo je još asfaltiranje.
  Stari most, koji je pre tridesetak godina izgradila bivša JNA, nabujala reka je početkom godine mnogo oštetila, a saobraćajna inspekcija ga je zatvorila za saobraćaj. Ova odluka je naročito pogodila ratare iz sela Sedlare, koji imaju oranice sa druge strane Resave, ali i đake koji u Sedlaru pohađaju školu, a žive preko reke.
  Opštinskom odlukom, srušen je stari most, a otvaranje novog se očekuje tokom meseca. Izvođač radova je beogradsko preduzeće ,,Mostogradnja'', a dosadašnja vrednost projekta procenjena je na oko 22 miliona dinara.

Miša Nikolić (Sina)
,,Glas javnosti'' od 9. oktobra 2006.

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži