U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Pomoć Ivici Đorđeviću

Posted in Aktuelno 2006

05.oktobar 2006.

Sa XXVI sednice Saveta Mesne zajednice Sedlare

  Na XXVI sednici Saveta Mesne zajednice Sedlare, održanoj 5. oktobra 2006. godine u prostorijama MZ, predloženi dnevni red se sastojao od osam tačaka.
  Po drugoj tački dnevnog reda- razmatranje i donošenje Odluke po zahtevu Osnovne škole ,,Branko Radičević'' Sedlare za nabavku jednog reflektora, članovi Saveta su usvojili zahtev i odobrili sredstva školi. Sledeća tačka odnosila se takođe na zahtev sedlarske osmogodišnje škole za novčanu pomoć u iznosu od 10 000 dinara za uvođenje bežičnog interneta. I ovaj zahtev je usvojen.
  Četvrta tačka bila je- razmatranje i donošenje Odluke o zahtevu Šahovskog kluba ,,Sedlare 2003'' za novčanu pomoć. Rukovodstvo sela donelo je Odluku o pomoći ovom klubu u iznosu od 10 000 dinara.
  Takođe, doneta je i Odluka o isplati materijala za uličnu rasvetu ,,po računu''.
  Izašlo se u susret i zahtevu Ivice Đorđevića (poznatijeg kao Ivica Busin- prim.aut.) za novčanu pomoć za operaciju katarakte i odobrena su mu sredstva u iznosu od 60 000 dinara.
  Na ovoj sednici razmatrana je i mogućnost uređenja kanala u centru sela pored Doma kulture i Zdravstvene ambulante do Jaruge. Odlučeno je da budu postavljene rigole.
  Pod osmom tačkom- razno, usvojena su dva zahteva. Doneta je Odluka o dodeljivanju sredstava Fudbalskom klubu ,,Mladi borac'' u iznosu od 30 000 dinara (za sudije i službena lica- prim.aut.), kao i Odluka o asfaltiranju sokaka ,, Petrovska mala'' i učešću MZ-e u visini od 100 000 dinara.
  Pravilo u ,,programu Opštine i mesnih zajednica'' kada je reč o putnoj infrastrukturi, je da za asfaltiranje određene deonice u nekoj od mesnih zajednica svilajnačke opštine, radove finansiraju Opština sa 50 odsto učešća, a mesna zajednica i žitelji te ulice ili sokaka istim iznosom (50 odsto). Sokak ,,Petrovska mala'' je dug 250 m. Uskoro će, prema rečima direktora Fonda za uređivanje građevinskog zemljišta opštine Svilajnac Branislava Vučićevića, ova deonica biti nasuta i pripremljena za asfaltiranje.

Vesna M. Stajić

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži