U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Crvenorepi Aproksimus šampion izložbe

Posted in Aktuelno 2006

01.novembar 2006.

Jovan Milovanović- Pikanić vratio se sa izložbe ruku punih pehara i diploma

  Na III Međunarodnoj izložbi sitnih životinja održanoj u Svilajncu od 27. do 29. oktobra u hali kod Silosa u organizaciji Društva odgajivača sitnih životinja ,,As'' Svilajnac i pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Svilajnac, bio je prisutan sa svojim eksponatima i Sedlarac Jovan Milovanović- Pikanić. Ovaj nadaleko poznati odgajivač ptica i član Društva ,,As'' izložio je svoje papagaje, egzote, golubove i fazane.
  Grupa najboljih i najeminentnijih međunarodnih sudija, predvođena sudijom i instruktorom za živinu Aleksandrom Kugom, ocenjivala je primerke i trećeg, završnog dana dodeljivane su zahvalnice, diplome i pehari.
  Za najlepšeg papagaja izložbe proglašen je ,,crvenokrili aprosmiktus'' Jovana Milovanovića iz Sedlara, tako da mu je u konkurenciji za šampiona rase dodeljen veliki pehar, a za prvo mesto (ocenjen je ocenom odličan) diploma. Zatim za grlo rase ,,zlatni fazan'' diploma i jedan manji pehar za golubove, a dobio je još nekoliko diploma za svoje eksponate.
  Odmah posle ove izložbe, Pikanić je školi u Sedlaru, odnosno biološkom kabinetu škole poklonio ,,zlatnog fazana'' i diplomu koja ,,ide'' uz njega. Sada o ovom nagrađenom primerku brinu đaci.

Vesna M. Stajić

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži