U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Postavljanje optičkog kabla

Posted in Aktuelno 2006

14.novembar 2006.

Dogodine Sedlare dobija digitalnu telefonsku centralu

  U toku je izrada optičkog privoda od regionalnog puta R 108 do telefonske centrale u Sedlaru, u dužini od 1 500 m. Zemljani radovi- iskop kanala je pri kraju, s tim što je izgradnja potpornog zida na mostu koji se gradi preko Resave, zaustavila radove na nekoliko dana. Posle toga biće postavljen optički kabl od 12 optičkih vlakana.
  Radovi su otpočeli 31. oktobra, a njihov završetak se očekuje do kraja godine. Izvođač je preduzeće ,,Pogled telekomunikacije'' iz Niša.
  Postavljanje ovog optičkog kabla je preduslov za uvođenje digitalne centrale u Sedlaru, što je planirano za sledeću godinu. Time će meštanima Sedlara, a jednim delom i susednog Bobova, biti rešen višegodišnji problem vezan za odvijanje telefonskog saobraćaja.

Vesna M. Stajić

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži