U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Obelažen pešački prelaz

Posted in Aktuelno 2006

28.novembar 2006.

U zoni sedlarske škole

  Ekipa KJP "Morava'' Svilajnac je 28. novembra izvršila obeležavanje horizontalne signalizacije u zoni matične škole ,,Branko Radičević'' u Sedlaru, nakon što je pre nekoliko meseci postavljena vertikalna signalizacija. Ekipe su radile pod nadzorom saobraćajnog inspektora Ljubiše Stojanovića. Pešaški prelaz omogućiće đacima ove osmogodišnje škole da bezbednije prelaze ulicu ispred škole.
  Direktor škole Miroslav Jovanović rekao je ovom prilikom da godinama unazad ispred škole nema saobraćajnih znakova niti pešačkog prelaza:
  "Preko 200 naših đaka putuje iz okolnih sela. Vozi se malo brže, ali do sada se, na svu sreću, nije dogodilo ništa loše. Od danas ćemo imati obeležen i pešački prelaz, tako da će naši učenici nesmetano moći da izlaze iz autobusa i u njega ulaze, kao i da pređu ulicu. Apelujem na vozače da uspore pored škole kada primete ova obeležja jer su deca naše najveće bogatstvo i dužni smo da brinemo o njihovoj bezbednosti u saobraćaju. Učinićemo sve za njihovo sigurnije i srećnije detinjstvo. U planu je i postavljanje ležećih policajaca, što su inicirale i škola i Savet Mesne zajednice Sedlara. To će biti realizovano u toku sledeće godine i nadam se da će imati efekta, da će deca biti bezbednija u narednom periodu. Biće izgrađena i pešačka staza pored školske ograde što će doprineti sigurnijem dolasku dece u školu i povratku iz nje, a i mi ćemo mirnije posmatrati decu koja putuju ili se igraju oko školske zgrade.''
Ovo je, dakle, samo prelazna faza do postavljanja ležećih policajaca. U svakom slučaju, roditelji đaka bezbrižnije će ispraćati svoju decu u školu.

Vesna M. Stajić
TVS i Radio "S-94''

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži