U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Most opet u funkciji

Posted in Aktuelno 2006

13.decembar 2006.

U Sedlaru posle godinu dana

  Novoizgrađeni most preko Resave u Sedlaru koristi se za odvijanje putničkog i pešačkog saobraćaja. Kako nas je obavestio direktor Fonda za uređivanje građevinskog zemljišta opštine Svilajnac Branislav Vučićević, preostalo je ispitivanje mosta probnim opterećenjem, kao i tehnički prijem. Navozne rampe su debelog sloja, tako da je potrebno mesec do dva da one slegnu.
  Posle radova Građevinskog preduzeća ,,Mostogradnja'' iz Beograda, preduzeće ,,Rade import'' iz Grabovca uradilo je potporni zid i stepenište za pešake. Preduzeće za puteve ,,Kragujevac'' iz Kragujevca ugradilo je 1 100 kubikla šljunka i 300 kubika kamena u navozne rampe i izvršilo hidroizolaciju mosta. Ostaje da se prilazne rampe mostu asfaltiraju.

Vesna M. Stajić
TVS i Radio "S-94'', 13. decembar 2006.

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži