U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Audicija za umetnički nadarene

Posted in Aktuelno 2006

15.decembar 2006.

U sedlarskoj školi

  U organizaciji Đačkog parlamenta Osnovne škole ,,Branko Radičević'' u Sedlaru, a u okviru slobodnih aktivnosti i rada sekcija, 15. decembra je održana tradicionalna audicija obdarenih učenika koji imaju sklonosti ka glumi, kazivanju stihova, modernom plesu, pevanju i sviranju. Žiri je bio sastavljen od dva profesora srpskog jezika- Jelene Jovanović i Antonele Paligorić, školskog pedagoga Biljane Vasiljević i predstavnika Đačkog parlamenta.
Đaci su pokazali ono što najbolje umeju i bili nagrađivani aplauzima svojih drugara, roditelja, učitelja i nastavnika. Posle muzičkih nada, nastupili su recitatori, zatim plesne grupe, a izvedeni su i odlomci iz nekoliko komada, kao što su "Sumnjivo lice", "Pipi duga čarapa'' i "Radovan III''.
  Žiri je koncentrisano slušao i pratio sve tačke i kandidate i doneo odluku ko je najbolji u određenoj veštini i nagradio ih knjigama i diplomama.
Ova smotra podstakla je đake škole u Sedlaru da pokažu svoju maštovitost i originalnost i razvila u njima zdrav takmičarski duh. A naredne školske godine, očekuje ih sledeća.

Vesna Stajić
TVS i Radio "S-94''

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži