U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Vijadukt za radost

Posted in Aktuelno 2006

16.decembar 2006.

Otvoren za saobraćaj most na Resavi kod Sedlara

  Tačno posle godinu dana ponovo je uspostavljen saobraćaj preko Resave, na putu Sedlare-Svilajnac.
  Umesto nefunkcionalnog mosta, koji je 5. decembra prošle godine onesposobila za korišćenje nabujala reka, beogradska ,,Mostogradnja'' podigla je veći, savremeni most širine sedam metara.
  Izgradnju su finansirali Ministarstvo za kapitalne investicije i Opština, a vrednost projekta je oko 30 miliona dinara. Iako još nisu asfaltirani prilazi, novi most- najkraća veza između više naselja u opštinama Petrovac i Svilajnac i srednjeg Pomoravlja, odnosno autoputa Beograd-Niš, i pre zvanične ceremonije otvoren je za saobraćaj.
  Tako su konačno odahnuli meštani Sedlara, koji imaju imanje ma drugoj obali reke, zatim đaci iz susednih sela koji pohađaju osmorazrednu školu u Sedlaru i svi ostali koji imaju posla na obe strane.

G.M.Z.
,,Večernje novosti'' od 16. decembra 2006.

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži