U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Oklevetali pa premestili

Posted in Aktuelno 2006

19.decembar 2006.

Smena seoskog lekara tema dana u Sedlaru

  Zbog zamene lekara Zdravstvena stanica u Sedlaru radi svaki drugi dan. Prvi put posle pet decenija meštani Sedlara i još šest sela koja gravitiraju njihovoj zdravstvenoj stanici, ovih dana, umesto svakodnevno, mogu da zatraže pomoć lekara samo svakog drugog dana.

  Ovaj novi raspored rada lekara, kao i premeštaj njihove lekarke Slađane Golubović na rad u Hitnoj službi DZ u Svilajncu, izazvao je negodovanje Sedlaraca, pa je delegacija njihove Mesne zajednice zbog ovoga dva puta tražila objašnjenje u svilajnačkom Domu zdravlja.
  Selo traži da nam vrate dr Slađanu Golubović i da što pre u našoj zdravstvenoj stanici lekar svakodnevno ordinira, kao što je to bilo u proteklih pet decenija- kaže Živko Lazarević, predsednik Mesne zajednice.
Dr Venko Poposki, odnedavno v.d. direktora Doma zdravlja u Svilajncu, kojem pripada zdravstvena stanica u Sedlaru, ponovio nam je izjavu koju je dao i predstavnicima Sedlara:
  Dr Slađana Golubović je lekar specijalista opšte medicine, a u područnim ambulantama po pravilu rade lekari opšte prakse. Osim toga, ona je premeštena po nalogu Zdravstvene inspekcije, nakon predstavke koja je iz Sedlara upućena na adresu Ministarstva zdravlja, a ,,tiče se rada ove zdravstvene stanice''.
  Dr Poposki, koji je pre dvadesetak dana imenovan za v.d. direktora, dodaje, da mu je ovaj slučaj ,,ostavljen u nasleđe'', a u vezi rada ambulante u Sedlaru, kaže:
  Tamo će lekar početi da radi svakodnevno od iduće nedelje. Do tada će, očekujemo, novi doktor, dobiti identifikacioni broj i faksimil, što je predviđeno zakonom, kako bi recepti koje on potpisuje bili važeći''.
  Predstavnici MZ Sedlare veruju da su sastavljači predstavke ''o nezakonitostima rada ambulante u Sedlaru'' upućene Ministarstvu, zloupotrebili i falsifikovali potpise građana, pa će na hitnom sastanku Saveta i na Zboru građana o ovome, kao i o stavu DZ o rasporedu lekara u Sedlaru, raspravljati i doneti odluke.
  Veruju, da će u ovom slučaju posla imati i organi tužilaštva.

Tajna

Predstavnicima MZ Sedlare nije omogućeno da se upoznaju sa sadržajem predstavke upućene ,,protiv'' dr Slađane Golubović, jer bi to bilo ,,suprotno kodeksu lekara''. Oni će, vele, to da traže preko nadležnih državnih organa, ako treba i putem krivične prijave.

Donatori

Meštani Sedlara kažu da su nedavno sakupili oko 5 000 evra za adaptaciju i opremanje seoske ambulante i apoteke i očekuju da im uskoro i lekovi svakodnevno budu dostupni.

G.M.Zorić
,,Večernje novosti'' od 19. decembra 2006.

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži