U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Izgrađen novi most

Posted in Aktuelno 2006

27.decembar 2006.

Na Resavi kod Sedlara

  U toku ove godine na području Donje Resave uložena su značajna sredstva za izgradnju i opravku putnih pravaca ali sigurno je da je najvažnija izgradnja novog mosta preko Resave kod Sedlara na mestu gde je došlo do rušenja mosta sagrađenog pre više od tri decenije.
  Zahvaljujući donaciji iz republičkog budžeta i učešću sredstava iz opštinskog investicionog fonda opštine Svilajnac, beogradska firma ,,Mostogradnja'' izgradila je novi most koji će koristiti meštani Sedlara, Roćevca, Kupinovca, Đurinca, Bobova, Proštinca, Dubnice, Busura, Burovca i još nekih sela iz opštine Petrovac na Mlavi kojima je put preko ovog mosta služio i služiće kao najkraća veza sa Pomoravljem.
  Izgradnja novog mosta potrajala je nešto duže od tri meseca a koštala je oko trideset miliona dinara. Novoizgrađeni most je bez posebnih stubova (naslanja se samo na obale reke) i neće dolaziti do nagomilavanja raznog materijala koji sobom nosi svakog proleća ćudljiva reka Resava. Iako most zvanično nije pušten u upotrebu, preko njega se već uveliko obavlja saobraćaj.

R. Živanović
"Novi put'' od 27. decembra 2006.

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži