U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Deda Mraz među đacima

Posted in Aktuelno 2006

27.decembar 2006.

U sedlarskoj školi podeljeni novogodišnji paketići mališanima

  Svi đaci su ove godine vredno učili i bili primerni, tako da je Deda Mraz imao pune ruke posla i pregršt paketića kojima ih je nagradio i obradovao. Obišao je i sedlarsku Osnovnu školu ,,Branko Radičević'' 27. decembra. Članovi Saveta Mesne zajednice sela iz sredstava mesnog samodoprinosa izdvojili su 15 200 dinara kako bi se obezbedilo 38 novogodišnjih paketića za učenike od prvog do četvrtog razreda i predškolce.
  Mališani su Deda Mrazu, predstavnicima Saveta MZ i roditeljima priredili kulturno-umetnički program na temu zime, zimskih čarolija i novogodišnjih praznika, uz podršku svojih učitelja i vaspitača. Nakon toga, podeljeni su im darovi- igračke i slatkiši.
  Direktor škole Miroslav Jovanović zahvalio je članovima Saveta MZ Sedlare na novogodišnjim paketićima i istakao da škola i MZ ostavaruju izuzetno dobru saradnju, a predsednik Saveta MZ Živko Lazarević je rekao da MZ tradicionalno pred Novu godinu izdvaja sredstva za paketiće za svu decu sela i poželeo je da iz godine u godinu bude više mališana i da se uveća trošak MZ-e.
Đaci su, zatim, uz posluženje, u svojim učionicama slavili dolazak Nove godine.

Vesna M. Stajić

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži