U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Potpisima protiv peticije

Posted in Aktuelno 2006

30.decembar 2006.

Meštani četiri donjoresavska sela traže da im se vrati njihova bezrazložno smenjena lekarka

  Za povratak nedavno smenjene dr Slađane Golubović u Zdravstvenu stanicu Sedlare, sakupljeno više od 600 potpisa
  Sukob između dr Slađane Golubović i Ljiljane Milosavljević, medicinske sestre, u Zdravstvenoj stanici u Sedlaru, podigao je na noge brojne meštane ovog i još tri sela koja gravitiraju ovoj ambulanti.
Posle pisma kojim je nadležnim organima ukazano na navodne ,,nepravilnosti u radu u ovoj zdravstvenoj stanici'', a koje je u ime MZ potpisao Dobromir Milosavljević, potpredsednik Saveta, inače muž medicinske sestre Ljiljane, u Sedlaru je nastala prava uzbuna. Pogotovu kada se saznalo, da je on autor pisma i peticije građana koji podržavaju smenu dr Golubović, a da je više njih kasnije izjavilo da ,,nisu znali šta im je podmetnuto da potpišu''.
Tragom pisma, ambulantu, koja pripada svilajnačkom Domu zdravlja, posetio je zdravstveni inspektor, nakon čega je dr Slađana Golubović premeštena na rad u Hitnoj službi u Svilajncu.
  Odlazak lekarke, specijaliste opšte medicine, otvorio je niz pitanja.
  Prvo je delegacija MZ Sedlare dva puta od dr Venka Poposkog, odnedavno v.d. direktora Doma zdravlja, tražila objašnjenje o odlasku njihove lekarke, a potom je Savet Mesne zajednice raspravljao o ,,svom'' pismu upućenom Ministarstvu zdravlja.
  Savet se ogradio od pisma koje je u njegovo ime potpisao Dobromir Milosavljević i doneta je odluka da se ,,slučaj'' ispita- kaže Živko Lazarević, predsednik Saveta MZ.
Milosavljević tvrdi, da ga je Savet ovlastio da potpiše pismo koje je uputio ,,nadležnim organima'' i odbija mogućnost da meštani nisu znali šta potpisuju.
"Moja zabrana, da se ambulanta otvara uveče kako bi se obavili telefonski razgovori sa rođacima u Francuskoj, medicinskoj sestri Ljiljani Milosavljević je, izgleda, teško pala. Na moje veliko iznenađenje, pacijentima je tvrdila kako sam kao lekar nestručna i savetovala im je da ne dolaze kod mene na pregled", kaže dr Slađana Golubović.
  U ime supruge Ljiljane, Dobromir odbacuje kao neosnovane ove optužbe, i tvrdi ,,da telefonski račun u ambulanti nikada nije bio iznad dozvoljenog limita koji je odredila Uprava DZ-a''.
Dr Venko Poposki ispunio je zahtev meštana ovog sela, da lekar svakodnevno radi u ovoj ambulanti, kako je bilo i u poslednjih pet decenija. Ovaj ,,red'' bio je u prekidu samo dvadesetak dana, od kako je dr Golubović premeštena u Svilajnac.

Sada se izvinjavaju

  Za dva dana u Roćevcu je prikupljeno više od 200, u Sedlaru oko 300, u Kupinovcu 150, a u Ðurincu 55 potpisa "da se dr Slađana Golubović vrati u Sedlare''.
"Kod mene su došli bliski rođaci Dobromira Milosavljevića, i izvinili se zbog potpisa peticije za moju smenu. Tvrde, da su zloupotrebljeni i da nisu znali šta potpisuju, jer su verovali Dobromiru", kaže dr Golubović.

G.M.Zorić
"Večernje novosti'' od 30. decembra 2006.

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži