U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Novi doktor

Posted in Aktuelno 2007

24.januar 2007.

Sedlare kod Svilajnca

  Od povratka dr Slađane Golubović, donedavno lekara ambulante u Sedlaru, koja je oklevetana ,,isfabrikovanom'' peticijom građana, a potom premeštena u Hitnu službu Doma zdravlja u Svilajncu, nema ništa.
Građani Sedlara i nekoliko okolnih sela, koji su sa oko 600 potpisa tražili da im vrate ,,njihovu lekarku'', prihvatili su odluku Uprave Doma zdravlja da dr Golubović, kao lekar specijalista bude premeštena u Svilajnac, a da na njeno mesto dođe lekar opšte prakse.
  Miru meštana doprinela je i odluka direktora Doma zdravlja da i Ljiljana Milosavljević, medicinska sestra sa kojom lekarka ,,nije našla zajednički jezik'', bude preseljena u Svilajnac, takođe u Hitnu službu.
Njih dve nikada neće raditi u istoj smeni, objašnjava čudnu odluku da njih dve posle sukoba u Sedlaru zajedno rade i u Svilajncu, dr Venko Poposki, v.d. direktora Doma zdravlja.

G.M.Z.
"Večernje novosti'', 24. januar 2007.

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži