U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Ogledni čas iz biologije

Posted in Aktuelno 2007

09.mart 2007.

U Osnovnoj školi ,,Branko Radičević" u Sedlaru održan

  Na inicijativu Ministarstva prosvete, Školske uprave u Kragujevcu, posle dva održana seminara na temu multimedija i aktivna nastava, u osnovnim i srednjm školama na teritoriji opštine Svilajnac vrši se implementacija nastave i primenjuju novostečena znanja nastavnog kadra. Održavaju se ogledni časovi iz određenih predmeta na kojima se koriste savremena- multimedijalna nastavna sredstva. Cilj je, jednostavnije rečeno, da svaka škola pokaže primer dobre nastave i na ovaj način se vrednuju čas i škola.
  Času biologije u Osnovnoj školi ,,Branko Radičević" u Sedlaru pored nastavnika Miroslava Lukića, učenika osmog razreda, pedagoga škole i koordinatora projekta Biljane Vasiljević i profesora informatike i saradnika na realizaciji projekta Tatjane Blagojević, prisustvovali su i predstavnici Školske uprave Kragujevac: prosvetni savetnik za opštinu Svilajnac Goran Joksimović i savetnik za bilogiju Rajna Nešić, kao i predstavnici svih osnovnih i srednjih škola na području naše opštine. Lekcija koja je predavana na ovom času je ,,Srce, krvni i limfni sudovi i krvotok".
  Pre oglednog časa u OŠ ,,Branko Radičević" u Sedlaru, održani su ogledni čas iz geografije u OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj" u Svilajncu i čas na temu ,,Bolesti životinja" u Poljoprivredno-veterinarskoj školi u Svilajncu.

Vesna Stajić
(emitovano na TVS 9. marta 2007.)

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži