U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Gostovali Jenčić i Nešić

Posted in Aktuelno 2007

12.mart 2007.

Književni susret u školi

  "Brankovi susreti" su manifestacija kojom đaci i nastavni kadar Osnovne škole ,,Branko Radičević" u Sedlaru godinama unazad obeležavaju Dan škole, 15. mart. Osmišljena je raznovrsnim aktivnostima, a ove godine jedan dan je izdvojen za književni susret na kome su pored učenika učestvovali i pesnici Miomir Nešić i Slobodan Jenčić.
  Na prethodno održanom izboru za najbolje radove na temu ,,Moja škola" žiri u sastavu: Biljana Vasiljević, školski pedagog, i Jelena Jovanović i Antonela Paligorić, nastavnici srpskog jezika, izabrali su četiri rada. Najlepše stihove o školi napisao je Miloš Nikolić, učenik petog razreda, za uzrast od prvog do četvrtog razreda, za najbolji rad, proglašen je sastav Nemanje Ivkovića, učenika trećeg razreda, dok su za najbolje radove u sedmom i osmom razredu, izabrani radovi Dijane Janošević, učenice sedmog i Nine Grujić, učenice osmog razreda.
  Pesnik Slobodan Jenčić govorio je stihove iz svoje zbirke ,,Dlake na jeziku" koji su, kako kaže rezenzent Gradimir Stojković ,,namenjeni deci, satirično obojenu zmajevštinu". Drugi gost na književnom susretu Miomir Nešić za ovu priliku je napravio dobar odabir pesama iz nekoliko svojih zbirki. Koliko je đacima prijalo druženje sa književnicima iz Svilajnca, toliko je i gostima, stiče se utisak, bio inspirativan ovaj susret sa njima.
Domaćin ove manifestacije, direktor škole Miroslav Jovanović, je i ove godine sa mnogo elana i uz podršku nastavnog kadra organizovao ,,Brankove susrete".
  "Brankovim susretima" slavi se ime čuvenog srpskog liričara Branka Radičevića po kome je ova škola nazvana i u isto vreme su prilika da svaki njen đak pokaže šta zna i ume.

Vesna Stajić
(emitovano na TVS 12. marta 2007.)

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži