U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Bogat program Branku u čast

Posted in Aktuelno 2007

16.mart 2007.

Proslava Dana škole ,,Branko Radičević" u Sedlaru

  Centralna proslava Dana škole ,,Branko Radičević" u Sedlaru organizovana je 15. marta, na dan rođenja srpskog pesnika Branka Radičevića.
  Posle izložbe likovnih radova učenika u holu škole, održana je svečana akademija kojoj je prisustvovalo opštinsko rukovodstvo predvođeno predsednikom Dobrivojem Budimirovićem i njegovim zamenikom Goricom Gajić, predstavnici ustanova i preduzeća, srednjih i osnovnih škola na području naše opštine, penzionisani radnici ove škole, roditelji đaka i veliki broj meštana iz ovog i susednih sela.
Bogat i raznovrstan kulturno-umetnički program započet je horsko-scenskim izvođenjem pesme ,,Devojka na studencu".
  U nastavku su učenici matične škole i područnih odeljenja kazivali stihove Brankovih pesama i pevali ih, igrali splet bunjevačkih igara, igre sa Kosmeta, sa srpskog dvora, izvorne narodne i vlaške igre i igre iz Šumadije, plesali valcer i uz moderne mediteranske zvuke i izveli odlomak iz Sterijine ,,Pokondirene tikve".
  Posle završetka programa direktor škole Miroslav Jovanović obratio se prisutnima i na osnovu odluke Nastavničkog veća za postignuti uspeh na tematskim radovima nagrađenim učenicima uručio knjige, za postignute rezultate u nastavi prosvetnim radnicima- poklon čestitke, a radnicima škole koji su nedavno penzionisani- prigodne poklone.
  Nakon toga dao je reč predsedniku opštine Svilajnac Dobrivoju Budimiroviću, koji je, između ostalog, rekao da predstavnici Školske uprave u Kragujevcu Ministarstva prosvete imaju samo reči hvale za sedlarsku školu, nastavnike i đake i da će Opština nastaviti sa velikim ulaganjima u školstvo, kao što je bio slučaj u protekloj godini.
  Sutradan su organizovani sportski susreti na kojima su učestvovale ekipe osnovnih škola: ,,Duda Jović" iz Porodina, ,,J. J. Zmaj" iz Svilajnca, ,,Vožd Karađorđe" iz Kušiljeva, ,,Stevan Sinđelić" iz Vojske i domaćin ,,Branko Radičević" iz Sedlara, kojim je završena tradicionalna manifestacija ,,Brankovi susreti".

Vesna Stajić
(emitovano na TVS 16. marta 2007.)

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži