U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Afera oko seče 27 topola

Posted in Aktuelno 2007

27.mart 2007.

Seča 27 topola oko igrališta "Mladog borca" u Sedlaru i "AFERA" u pisanim medijima
4 teksta hronološki složena po datumu objavljivanja

Tekst 1.

U Sedlaru
POLOMLJENA STATIVA

Fudbalski klub ,,Mladi borac'' iz Sedlara, nekadašnji član Pomoravske zone a sada član Opštinske lige Svilajnac, pred početak prolećnog dela prvenstva ima veliki problem sa igralištem ,,Kraj Resave''. Polomljena je stativa i polomljena je ograda, a debela stabla posečenih topola su na trećini terena za igru. Privatni preduzetnik Dobrivoje Joksimović zvani ,,Konopac'' sklopio je sporazum sa Mesnom zajednicom Sedlare da poseče i preuzme topole za 1.300 evra.
Topole su nestručno posečene i jedno stablo je palo baš na stativu i polomilo je, a da je korišćen konopac ne bi došlo do havarije i štete koja se procenjuje na 2.000 evra.
,,Teren nam je dosta upropašćen i mora da se valja'', jada se Pera ,,Cmokalo''. Najbliži teren Sedlarcima je u Kupinovcu, ali se nadamo da će sve biti u najboljem redu do početka prvenstva.

Brana Živković
Objavljeno u "Novom putu'' od 28. februara 2007.

Tekst 2.

Reagovanje iz Sedlara
POVRATAK MLADOG BORCA

S obzirom na to da je u ,,Novom putu'' izašao tekst pod naslovom ,,U Sedlaru pala stativa'', vašeg dopisnika Brane Živkovića, rukovodstvu Fudbalskog kluba ,,Mladi borac'' iz Sedlara se čini da ne odgovara stvarnom stanju stvari, osećamo potrebu da reagujemo.
FK ,,Mladi borac'' iz Sedlara posle šest decenija postojanja prestao je da postoji 2004. godine ne završivši takmičenje u Pomoravskoj zoni. Više je uzroka zbog čega se to desilo. Po mišljenju članova uprave najveći je ,,preambiciozno'' delovanje u prošlosti: dovođenje skupih pojačanja sa strane i zapostavljanje svojih igrača iz sela i okoline. Prošle godine klub je ponovo aktiviran sa potpuno novom upravom na čelu sa Nenadom Rakićem, povratnikom iz Švajcarske, članovima uprave: Miroslavom Božinovićem Mujom, legendom kluba, Srđanom Miloševićem, Bobanom Miloševićem, Živoradom Mijatovićem Kokicom i drugima.
Klub je praktično krenuo od nule i prijavljen je za takmičenje u Opštinskoj ligi Svilajnac. Konsolidovan je igrački kadar koji okuplja 90 odsto igrača iz Sedlara u dve kategorije: seniori i pioniri sa preko 40 fudbalera. Za trenera prvog tima postavljen je Dejan Stojanović iz Svilajnca, a za trenera pionira Dragi Đorđević iz Sedlara sa pomoćnikom Dejanom Jovanovićem, takođe iz Sedlara.
Što se ,,spornih'' topola tiče, one su dotrajale i opasno ,,potkopale'' teren svojim žilama i morale su da budu posečene. Između više ponuda prihvaćena je najbolja, čija realizacija je precizirana ugovorom, pa se sva oštećenja na stadionu (koja nikako nisu onolika koliko je navedeno u ,,spornom tekstu'') biti otklonjena do početka sezone.
Podsetili bismo vašeg dopisnika Branu Živkovića da je ,,Mladi borac'' igrao utakmicu 2. kola u njegovom rodnom selu Đurincu na 2/3 terena, pošto je deo terena bio prekriven vodom i blatom do kolena, sve zbog velikog sportskog prijateljstva između dva sela. Takođe smo tolerisali ,,nenamerne greške'' njegovog sina koji nam je sudio na više utakmica, s obzirom na njegovu mladost i neiskustvo. Zameramo mu što kao izvor svih informacija koristi ,,dežurnog kontraša'' Peru Stevanovića Cmokala, a ne upravu FK ,,Mladi borac''.
S nadom da će ubuduće izveštavati o dugoročnim planovima kluba kao što su: osvetljenje terena, dogradnja svlačionica i upravne zgrade i kompletno uređenje unutrašnjosti i rekonstrukcija terena, uvereni smo u povratak ,,Mladog borca'' na staze stare slave.

S poštovanjem Nenad Rakić, predsednik FK "Mladi borac"
Objavljeno u "Novom putu" od 14. marta 2007.

Tekst 3.

Na fudbalskom igralištu FK ,,Mladi borac" u Sedlaru kod Svilajnca
FINANSIJSKI ,,AUTOGOL"

Uprava Fudbalskog kluba ,,Mladi borac" u Sedlaru, nedavno je donela odluku da svoju finansijsku besparicu ,,izleči" prodajom stabala stoletnih platana u krugu svog ogrališta, visokih i do trideset metara.
Nepažnjom meštanina koji je kupio ovo drveće, jedan platan je pao i polomio metalnu stativu, a prilikom odvoženja drveća teškim kamionima, fudbalsko igralište je ,,preorano".
Računa se da je šteta pričinjena FK ,,Mladi borac" približna iznosu koji je ovaj klub dobio od prodaje platana?!Predstoji dogovor dve strane oko namirenja štete, a u Sedlaru kolaju priče kako ovu ,,transakciju sa platanima" nisu ,,pratili svi papiri".

Večernje novosti, 19. mart 2007.
Gojko M. Zorić

Tekst 4.

Demanti u Večernjim novostima

Štetu koja je nastala na terenu FK "Mladi borac" prilikom seče topola (drvo palo na gol i slomilo ga) nadoknadiće kupac stabala, jer je tako predviđeno ugovorom.

Večernje novosti 27. mart 2007.
Gojko M.Zorić

Nadam se da su tekstovi o "AFERI" okončani ovim demantijem u Večernjim novostima.
Webmaster, Dejan

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži