U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Spremni za osvajačke pohode

Posted in Aktuelno 2007

08.maj 2007.

Najava boljih vremena za razvoj sedlarskog fudbala

  Uprava Fudbalskog kluba ,,Mladi borac" iz Sedlara je ovih dana počela da ostvaruje ciljeve koje je sebi postavila kada je preuzela vođenje kluba. Klub je oživeo, s obzirom na to da je 2004. godine ugašen i da se fudbal dve godine nije igrao u selu.
  Posle prodaje 27 stabala topole oko igrališta čije je korenje potkopavalo i oštetilo teren, Uprava FK ,,Mladi borac" je odlučila da sredstva koja su ovom prilikom obezbeđena, uloži u revitalizaciju stadiona, koji je prethodnih godina bio zapostavljen.
  Kompletno su rekonstruisane prostorije kluba, urađena je fasada, kao i malterisanje unutrašnjih zidova koji su i okrečeni. Na krovnoj konstruciji zamenjeni su oštećeni crepovi, izgrađeno je kupatilo u svlačionici za gostujuću ekipu. Rekonstruisana je vodoinstalacija, postavljeni su novi tuševi u svlačionicama, lavabo u hodniku i instalirana je česma izvan zgrade. Zamenjena su polomljena prozorska okna.
Radovi na samom terenu i oko njega su takođe bili obimni. Uklonjeno je granje sa terena i oko njega, zaostalo posle seče topola, kao i godinama gomilan otpad oko terena. Popravljena je i ofarbana ograda za publiku oko terena, a ofarbani su i golovi. Posađeno je 120 mladih topola sa druge strane bedema na Resavi, kako bi, kad porastu, bile prirodan štit za lopte od upada u reku.
  Od radova, koje je na sebe preuzela Uprava FK, preostalo je postavljanje svečane lože, koja je već pripremljena, pored nadstrešnice za rezervne igrače i delegate i njen kapacitet biće preko 20 mesta. Iza golova će biti postavljena zaštitna mreža, u toku je postavljanje ulazne kapije širine 4 metra, teren će biti izvaljan, a kosilica za travu je obezbeđena. Mašina za pranje opreme je popravljena, u planu je i kupovina novog hidrofora.
Sportski savez opštine Svilajnac je obećao da će uvažiti zahtev Uprave FK za finansijsku podršku za osvetljenje terena.
  U planu je i farbanje betonske ograde oko stadiona, kao i postavljanje klupa za sedenje na bedemu Resave.
  Uprava FK ,,Mladi borac" je mišljenja da bi u narednom periodu trebalo dograditi objekat kluba, u dužini od 12 metara, za salu za sastanke i slavlja.
  Biće promena i u odnosu na igrački kadar i takmičenja. Planira se, zbog velikog interesovanja mladih, uvođenje treće kategorije. Oformiće se ekipa kadeta, tako da će ,,Mladi borac" imati pionire, kadete i seniore. Seniorska ekipa će bitti osvežena novim igračima u cilju postizanja boljih rezultata, a trebalo bi da bude angažovan i novi trener za seniore.

  Za sve zainteresovane ljubitelje kluba ,,Mladi borac" ima mesta u Upravi kluba.

Uprava FK ,,Mladi borac"
8. maj 2007.

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži