U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Najbolji proizvođači u Srbiji

Posted in Aktuelno 2007

06.jul 2007.

Republički sabor rekordera u poljoprivrednoj proizvodnji

  Na završnoj manifestaciji tradicionalnog 41. republičkog sabora rekordera u poljoprivrednoj proizvodnji, održanog 5. jula u Privrednoj komori Srbije, uručene su nagrade najuspešnijim poljoprivrednicima za proteklu godinu.
  Prvo mesto i zlatnu medalju u proizvodnji svinjskog mesa osvojio je Vojislav Mirković iz Kušiljeva, kooperant Zemljoradničke zadruge ,,Ratar" iz Sedlara, koji je odgajio 518 svinja rase landras od kojih je dobijeno 53 010 kilograma mesa. Treće mesto i bronzanu medalju u istoj kategoriji osvojio je Srdan Milošević iz Sedlara koji je u prošloj godini proizveo 480 svinja od kojih je dobio 50 000 kilograma mesa.
  Drugo mesto u kategoriji proizvodnje priplodnih ovaca pripalo je Dejanu i Zoranu Nikodijeviću i Sla|anu Radojeviću, vlasnicima Farme ,,teksel" ovaca iz Sedlara koji uspešno proizvode priplodne ovce teksel i vitemberg rase.
  Republički sabor rekordera se održava u organizaciji Zadružnog saveza Srbije.

Vesna M. Stajić
(Emitovano na TV Svilajnac 6. jula 2007.)

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži