U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Saniranje neasfaltiranih ulica

Posted in Aktuelno 2008

04.septembar 2008.

Održana Trideset deveta sednica Saveta MZ Sedlare

Na 39. sednici Saveta MZ Sedlare, održanoj 4. septembra, članovi Saveta raspravljali su o nasipanju oštećenih neasfaltiranih ulica u selu. Doneta je odluka da se obezbedi kamen za nasipanje svih ulica u iznosu od 100 000 dinara, uključujući i prevoz. Utvrđen je i raspored nasipanja prema oštećenju pojedinih sokaka.

Na dnevnom redu bio je i zahtev Crvenog krsta Svilajnac za novčanom pomoći koja bi doprinela realizaciji brojnih programskih aktivnosti ove organizacije. Savet je odlučio da se CK odobri iznos od 5 000 dinara posle završetka planiranih aktivnosti u selu.

Radivoju Stanojeviću je na ovoj sednici data saglasnost za postavljanje dva sijalična mesta na mreži i stubovima na delu puta pored Doma kulture, po njegovom zahtevu i o njegovom trošku.

Sa ciljem podsticanja sportskih aktivnosti u Sedlaru, članovi Saveta odobrili su novčanu pomoć FK ,,Mladi borac" u iznosu od 20 000 dinara, kao i Šahovskom klubu ,,Sedlare 2003" u iznosu od 10 000 dinara.

Pod tačkom razno protivgradni strelac Živorad Marjanović zahtevao je od Saveta MZ da pronađe rešenje za raščišćavanje puta do protivgradne stanice radi lakšeg pristupa i efikasnijeg funkcionisanja stanice.

Vesna Živković je informisala članove Saveta o potrebi osavremenjavanja školske biblioteke čiji su korisnici đaci, a sa članskom kartom knjižni fond mogu koristiti i meštani. Upoznala ih je sa svojim dosadašnjim naporima da se renovira prostorija za biblioteku i napomenula da je neophodna i finansijska podrška sedlarske Mesne zajednice.

Vesna M. Stajić

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži