U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Postavljanje trafo stanice

Posted in Aktuelno 2008

28.decembar 2008.

Novi Savet Mesne zajednice Sedlare održao prvu sednicu

Posle konstitutivne sednice, članovi novog Saveta MZ Sedlare prvi put su zasedali 25. decembra 2008. godine.

Novo rukovodstvo sela je najpre upoznato sa radom prethodnog Saveta, na osnovu izveštaja dotadašnjeg predsednika Živka Lazarevića. Prisutni su zatim upoznati i sa dugovanjima i potraživanjima Mesne zajednice i dokumentacija o potraživanjima predata je sadašnjem predsedniku Bobanu Miloševiću radi uvida i realizacije u saradnji sa opštinskim rukovodstvom.

Po drugoj tački dnevnog reda članovi Saveta raspravljali su o zahtevu Osnovne škole ,,Branko Radičević" za dodelu sredstava za kupovinu 45 novogodišnjih paketića za decu predškolskog uzrasta i uzrasta od prvog do četvrtog razreda. Doneta je odluka da se od sredstava mesnog samodoprinosa izdvoji 30 000 dinara za kupovinu paketića.

Po zahtevu Osnovne škole za dodelu sredstava za kupoviinu knjiga za obnovljenu đačku biblioteku, članovi Saveta odlučili su da se od sredstava mesnog samodoprinosa za tu namenu izdvoji 15 000 dinara.

Pod tačkom informacije, predlozi i pitanja, predsednik Saveta Boban Milošević informisao je prisutne o radovima Elektrodistribucije Jagodina, Poslovne jedinice u Svilajncu, na postavljanju trafo stanice i određenog broja betonskih bandera na ulazu u Sedlare. Razgovaralo se i o postavljanu samonosećeg kabla u Vlaškoj i Đokinoj Mali, a takođe i o angažovanu čistača snega sa puteva u zimskom periodu. Odlučeno je da se obezbedi potrebna količina dizela za potrebe uklanjanja snega sa puteva u selu, a zatim i da se objavi oglas za čistača snega.

Diskutovalo se i o potrebi zamene sijalica za uličnu rasvetu, kao i o saniranju kanala za odvod atmosferske vode ispred prostorija mesne kancelarije i prodavnice ZZ ,,Ratar", od zgrade pošte do ambulante. Doneta je odluka o izdvajanju sredstava za promenu domena ADSL sa SRJ na RS u iznosu od 4 000 dinara i upućivanju zahteva za proširenjem ADSL.

Sednici Saveta je prisustvovao i član Opštinskog veća opštine Svilajnac Danilo Vučković koji je u svom obraćanju članovima Saveta naglasio da je opština zainteresovana za ulaganja u svim oblastima života stanovnika. Rekao je da je rekonstrukcija niskonaponske mreže u delu Sedlara od velikog značaja i obećao je da će se i sam založiti da poslovi budu privedeni kraju u što kraćem vremenskom roku. Vučković je dodao i to da su Saveti svih sela obavezni da na svojim sledećim sastancima odrede listu prioritetnih potreba i investicija koje će realizovati u saradnji sa opštinskim rukovodstvom u narednom periodu.

Na Prvoj sednici Saveta MZ bilo je reči i o osnivanju odeljenja KJP ,,Morava" koje bi bilo zaduženo za rešavanje komunalnih problema u svim selima koje objedinjuje sedlarska Osnovna škola i čije bi sedište bilo u Sedlaru.

Vesna M. Stajić

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži