U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Inicijativa za izradu monografije sela

Posted in Aktuelno 2009

17.decembar 2009.

Poštovani Sedlarci,

  Savet mesne zajednice Sedlara je na sednici održanoj dana 17.11.2009.godine, pokrenuo inicijativu za izradu monografije sela - knjige o selu. U organizacionom odboru su: Gradimir Branković (saradnik na izradi monografije), Vesna Stajić (autor), Boban Milošević (predsednik Saveta MZ Sedlara) i Predrag Stevanović (šef mesne kancelarije u Sedlaru).

  Organizacioni odbor je odlučio da privrednicima i svim građanima ponudi mogućnost sponzorstva u izradi monografije. Imate mogućnost da na dve strane predstavite istoriju svoje porodice, preduzeća, i sl. po ceni od 50 evra. Sredstva koja budu prikupljena na taj način biće upotrebljena za istraživački rad (muzeji, arhive, zavod za statistiku, crkvene knjige, knjige u mesnim kancelarijama, groblja i sl.), kao i za štampanje. Ukoliko ste zainteresovani, javite se lično u MK Sedlare ili se informišite putem telefona 035/ 818-101, u što kraćem roku.

  Na stranicama ove monografije biće sačuvane od zaborava prethodne generacije Sedlaraca, knjiga će sadržati raznovrsne podatke, izvode iz zvaničnih dokumenata i stare fotografije i biće svedok prošlih vremena Sedlara.

Organizacioni odbor

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži