U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Dogovor o sanaciji kanala u centru sela

Posted in Aktuelno 2009

29.januar 2009.

centar sela 2009 01 20130702 1870205662 Drugoj sednici Saveta mesne zajednice Sedlare, održanoj 29. januara 2009. godine, pored članova Saveta prisustvovali su i predstavnici Opštine general Milomir Miladinović, zamenik predsednika SO, i Branislav Marinković i Danilo Vučković, članovi Opštinskog veća opštine Svilajnac.

  Po drugoj tački dnevnog reda odlučeno je da se na putu ispred OŠ ,,Branko Radičević" postave dva ležeća policajca da bi se povećala bezbednost đaka i da se rekonstruiše kanal za odvod atmosferske vode ispred Doma kulture i zdravstvene ambulante. Predsednik Saveta Boban Milošević je istakao da je ovaj kanal već godinama potencijalni izvor zaraze i da kvari izgled centra sela. Branislav Marinković Marinko, član Opštinskog veća i vlasnik Građevinskog preduzeća ,,Marinko izgradnja" d.o.o. Svilajnac, predložio je da ekipe njegovog preduzeća započnu sa radovima na rekonstrukciji kanala početkom marta.

  Zamenik predsednika SO Svilajnac general Milomir Miladinović je u raspravi povodom druge tačke napomenuo da sanacija kanala i postavljanje ležećih policajaca ne zahtevaju veliko angažovanje i da je postavljanje trafo stanice, čiji su radovi u toku, značajnija investicija za Sedlarce.

  Treća tačka dnevnog reda odnosila se na zamenu dotrajalih i neispravnih sijalica za uličnu rasvetu i postavljanje novih. Doneta je odluka da se obezbede nove sijalice i dodatni materijal i da meštani budu oslobođeni troškova za poboljšanje ulične rasvete. Na ovoj sednici raspravljalo se i o zahtevu FK ,,Mladi borac" Savetu MZ za dodelu novčanih sredstava u iznosu od 30 000 dinara za potrebe kluba.

  Pod tačkom predlozi, pitanja i inicijative, član Opštinskog veća Danilo Vučković je informisao prisutne o mogućnostima zapošljavanja u fabrici autodelova nemačke kompanije ,,REUM GMBH" koja se gradi na periferiji Svilajnca. Vučković je istakao da svi zainteresovani treba da budu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i da će biti utvđeni minimalni uslovi koje bi trebalo da ispunjavaju potencijalni kandidati.

  Na kraju sednice predsednik Saveta Boban Milošević je taksativno naveo prioritetne potrebe i zahteve MZ Sedlare koji se odnose na poboljšanje infrastrukture. Ovi predlozi bi u narednom periodu trebalo da budu usvojeni i realizovani u saradnji sa rukovodstvom opštine Svilajnac.

Vesna M. Stajić

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži