U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Inicijativa za referendum

Posted in Aktuelno 2009

05.decembar 2009.

Savet MZ Sedlara pokrenuo inicijativu o sprovođenju referenduma za uvođenje mesnog samodoprinosa...

  Na sednici Saveta MZ Sedlara od 05.12.2009.godine doneta je odluka o POKRETANJU INICIJATIVE za sprovođenje referenduma o uvođenju mesnog samodoprinosa za period od 01.02.2010.godine do 01.02.2015.godine. u visini od 2% od ličnog dohotka mesečno, 2% na delatnosti na koje se plaća paušalni iznos poreza na godišnjem nivou i 5% na posebne delatnosti. Na prihod od poljoprivrede se određuje visina od 20% na godišnjem nivou. Ovoga puta su IZUZETI meštani koji su na privremenom radu u inostranstvu kao i penzioneri.

Tako prikupljena sredstva koja bi trebalo da budu U VISINI od 1 000 000 dinara za period od 5 godina bila bi upotrebljena za:

--održavanje neasvaltiranih puteva na teritoriji sela,

--asvaltiranje neasvaltiranih ulica,

--održavanje niskonaponske elektro-mreže i ulične rasvete po selu,

--renoviranje doma kulture,

--održavanje javnih površina,

--održavanje groblja,

--pomoć u finansiranju fudbalskog i šah kluba,

--pomoć OŠ u Sedlaru,

--pomoć zdravstvenoj ambulanti, i sl.

  Izjašnjavanje (referendum) o sprovođenju mesnog samodoprinosa trebalo bi da se održi 27.12.2009.godine. Zbor meštana sela Sedlara će se održati 12.12.2009.godine u 18.00 h na kome će se sedlarci upoznati sa ovom inicijativom. Konačnu reč o sprovoženju referenduma daće Skupština Opštine Svilajnac na sednici koja bi trebalo da se održi 18.12.2009.godine.

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži