U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Leto-jesen 2011

Posted in Aktuelno 2011

11.novembar 2011.

asfaltiranje sedlare 2011 03 20130702 1379110531  U proteklom periodu u selu Sedlaru asfatirane su tri sporedne ulice u selu a planira se da se asfaltiraju još dve ulice. Ukupna dužina asfaltiranih ulica iznosi preko 1.2 km. Radi se o ulicama koje se nalaze pored upravne zgrade Zemljoradničke zadruge "Ratar" Sedlare, pored auto-servisa "Bojković" kao i o Vlaškoj mali. U narednom periodu treba očekivati da se asfaltiraju ulica pored kuće Miroslava Mire Stamenovića kao i Grobaljski sokak koja je jedna od najvažnijih ulica u selu. Za proleće je najavljeno od Saveta Mesne zajednice Sedlare kao i od Opštine Svilajnac presvlačenje asfaltom ulaz u Sedlare, put koji selo spaja sa putem Svilajnac – Despotovac i to u dužini od preko 1 km.

  Za sledeću godinu je najavljeno da Sedlare konačno dobije zdravu pijaću vodu.

  Takođe treba napomenuti da je Savet Mesne zajednice Sedlare izvršio čišćenje seoskog groblja od trave, šiblja i drugog rastinja, tako da je groblje posle dužeg vremena potpuno sređeno.

  U proteklom periodu je ponovo aktiviran seoski fudbalski klub "Mladi Borac" i to u kategoriji "pionira" gde je za trenera postavljen proslavljeni bivši fudbaler "Mladog Borca" Miroslav Božinović – Muja. Na treninzima tri puta nedeljno okuplja se više od 40-oro dece. Ekipa je sjajno startovala u Pionirskoj opštinskoj ligi Svilajnac. Među dečacima u prvoj ekipi je i jedna devojčica Emilija Ema Nikodijević, učenica petog razreda OŠ "Branko Radičević" u Sedlaru.

  Najavljena je za budući period rekonstrukcija Crkve u Sedlaru i njeno prepokrivanje bakrom, kao i sređivanje Doma kulture u selu.

(Pogledajte u foto galeriji fotografije snimljene u jesen 2011.godine)

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži