U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Saopštenje građanima Sedlara

Posted in Aktuelno 2012

Januar 2012.godine

1 20130704 2028278957Posle godinu dana rada na MONOGRAFIJI SEDLARA urađeno je:

Sve o ovom mestu od POSTANKA DO DANAS, o svim oblastima života i rada u istoriji ovog sela sa spiskom SVIH STANOVNIKA SELA, pre 150godina i danas, 2012.godine.

U Monografiju je do danas UPISANO preko 95 Rodoslova - PORODIČNIH STABALA familija sela.

Ukoliko Vi (i Vaši pradedovi, dedovi, očevi i potomci) NISTE UPISANI iz bilo kog razloga, a za to ste zainteresovani, JAVITE SE HITNO, i autor Monografije će Vas POSETITI i upisati podatke o Vama.

OBJAVLJIVANJE PORODIČNOG STABLA (bez fotografije) je besplatno (sa fotografijom je minimalna nadoknada)!

2 20130704 1402271897Ostale informacije i POZIV za dolazak autora - TELEFON 060 14 89 825

ROK ZA PRIKUPLJANJE PODATAKA JE 10. FEBRUAR 2012.GODINE!

Monografija izlazi iz štampe 10. a promocija je 15.marta u osnovnoj školi ,,Branko Radičević,, u Sedlaru, u okviru "Brankovih dana" i dana škole.

 

 

U prilogu dva članka iz dnevnih novina o sedlarcima

Bobinac

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži