U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Likovna kolonija - Sedlare 2012

Posted in Aktuelno 2012

Jul 2012.

likovna-kolonija-2012-004 20130226 1564583012  Multimedijalni događaj se održava tradicionalno svakog poslednjeg vikenda jula meseca. Na likovnoj koloniji su učestvovali, pored Daneta Popovića likovnog umetnika iz Sedlara, likovni umetnici iz zemlje i inostranstva koji su stvarali svoja umetnička dela tokom tri dana koliko ova kolonija traje. Paralelno sa slikarima organizovan je i defile Svilajnačkih bajkera "Kraljevi slobode", muzički koncert novih nada narodne i zabavne muzike, predstava Despotovačkog pozorišta u sali Doma kulture, postrojavanje garde ravnogorskog pokreta, polaganje venca na spomenik palim borcima u svim ratovima. U poslednjem građanskom ratu u Hrvatskoj je život izgubio i Sedlarac, tada vojnik JNA, Mikica Mitrović, kome su pesnici učesnici kolonije posvetili pesmu.

likovna-kolonija-2012-129 20130226 1522663691  Na kraju je priređena i izložba umetničkih dela nastalih na svim kolonijama, koju je posetio i predsednik opštine Predrag Milanović, nakon čega je priređen svečani ručak za učesnike, sponzore i prijatelje ovog multimedijalnog događaja koji se tradicionalno odrzava vec trecu godinu za redom u Sedlaru.

  Za ovu priliku je otvoren i put koji spaja Sedlare sa putem Svilajnac – Despotovac, koji je propisno obeležen, tako da su Sedlarci dobili prelep ulaz u selo.

  Pogledajte video zapis i foto galeriju na našem sajtu, kliknite na male fotogtafije sa desne strane...

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži