U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Aktivnosti u Sedlaru 2014.godine

Posted in Aktuelno 2014

Decembar 2014.

  sedlare poplava maj 2014 095 20150204 1638196577U 2014. godini glavna događanja u selu su:

-Izgrdnja fabrike za izradu aluminijumske i pvc stolarije, vlasnika Predraga Jovanovića iz Sedlara, uspešnog privrednika koji dugi niz godina živi i radi u Francuskoj i koji je na ovaj način rešio da se oduži svom rodnom kraju.

-Kroz selo je iz pravca Bobova pa dalje prema Subotici prošao regionalni gasovod. Izviđač radova je bila firma iz Vrnjačke Banje.

-Škola je dobila novu ogradu nakon 50-tak godina (finansirala opština Svilajnac).

-Nakon katastrofalne poplave iz maja 2014.godine vodoprivredna zajednica iz Ćuprije sređuje nasipe i čisti korito Resave od rastinja i nagomilnog sasušenog granja.

-Aktivnosti O.Š. "Branko Radičević" iz Sedlara, kao i Sedlarci koji treniraju fudbal u školi fudbala "Radničkog" iz Svilajnca koju vodi trener Dragan Resavac-Resa.

Fotografije snimljene tokom 2014.godine >>>

Dodaj komentar

U cilju provere "ljudskosti" prepišite 5 simbola u polje pri dnu stranice pre slanja komentara.


Sigurnosni kod
Osveži