U par reči o prezentaciji sela Sedlara...

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu za sada čine Boban Milošević (autor većine fotografija) i Dejan Živojinović (Webmaster sajta), a pomoć pružaju Vesna Stajić (autor većine tekstova) i Goran Dimitrijević.

Selo Sedlare opština Svilajnac

Humanost na delu - Fondacija Divac

03.april 2015.godine

fond div  Pozivamo Vas da se pridružite poseti obnovljenih kuća u Svilajncu (u petak 03.04.2015. u 11h) koje su renovirane nakon majskih poplava zahvaljujući zajedničkoj akciji Fondacije Ana i Vlade Divac i kompanije Procter&Gamble.

  Dragana Radević iz Opštine Svilajnac i predstavnici Fondacije Ana i Vlade Divac posetiće porodice Đokić u selu Sedlare bb.

Aktivnosti u Sedlaru, januar 2015.godine

Januar 2015.

  sedlare januar 2015 01 20150204 1341197711Početkom 2015.godine glavna događanja u selu su:

-Nastavlja se izgrdnja fabrike za izradu aluminijumske i pvc stolarije, vlasnika Predraga Jovanovića iz Sedlara, uspešnog privrednika koji dugi niz godina živi i radi u Francuskoj i koji je na ovaj način rešio da se oduži svom rodnom kraju. Konture buduće fabrike već su vidljive i centar sela sada sasvim drugačije izgleda.

-U školi proslavljena Nova 2015.godina a kasnije i školska slava Sveti Sava, kao i svake godine.

Fotografije snimljene tokom januara 2015.godine >>>

Aktivnosti u Sedlaru 2014.godine

Decembar 2014.

  sedlare poplava maj 2014 095 20150204 1638196577U 2014. godini glavna događanja u selu su:

-Izgrdnja fabrike za izradu aluminijumske i pvc stolarije, vlasnika Predraga Jovanovića iz Sedlara, uspešnog privrednika koji dugi niz godina živi i radi u Francuskoj i koji je na ovaj način rešio da se oduži svom rodnom kraju.

-Kroz selo je iz pravca Bobova pa dalje prema Subotici prošao regionalni gasovod. Izviđač radova je bila firma iz Vrnjačke Banje.

-Škola je dobila novu ogradu nakon 50-tak godina (finansirala opština Svilajnac).

-Nakon katastrofalne poplave iz maja 2014.godine vodoprivredna zajednica iz Ćuprije sređuje nasipe i čisti korito Resave od rastinja i nagomilnog sasušenog granja.

-Aktivnosti O.Š. "Branko Radičević" iz Sedlara, kao i Sedlarci koji treniraju fudbal u školi fudbala "Radničkog" iz Svilajnca koju vodi trener Dragan Resavac-Resa.

Fotografije snimljene tokom 2014.godine >>>

Poplava u Sedlaru, maj 2014.

Maj 2014.

sedlare poplava maj 2014 075 20150204 1004342024  Poplava je u Sedlaru izazvala veliku materijalnu štetu. Oštećeni su stambeni objekti, poljoprivredni objekti, infrastruktura i usevi koje su vredni građani Sedlara uzgajali. Poplava je pogodila Sedlare 15.maja 2014.godine popodne a obim štete još uvek nije moguće u celosti sagledati. Očekujem da će uskoro biti foto i video materijala koji će ilustrovati obim štete. Ko god ima fotografije neka se javi preko kontakt stranice webmasteru sajta ili neka pošalje svoje fotografije na E-mail. Pored Sedlara štete od poplave u našoj opštini pretrpeli su i Kušiljevo i Svilajnac.

Tekst napisao webmaster sajta Dejan Živojinović

Budite sponzor sajta

Ovde može biti Vaša reklama. Sredstva prikupljena od reklama biće iskorišćena za održavanje sajta. Ukoliko prihod od doniranja prevaziđe troškove održavanja prezentacije višak će biti pridodat budžetu MZ Sedlare. Ukupna godišnja sredstva za održavanje prezentacije su oko 50 eura i do sada je ta sredstva izdvajala MZ sa svog računa. Rad na sajtu je volonterski. Dalja uputstva u vezi sponzorstva možete dogovoriti u MZ Sedlare...

Jedini koji je do sada donirao izradu sajta je Dragan Milošević Princ. Njegova donacija je lični poklon webmasteru sajta na čemu mu puno zahvaljujemo.

Uvodne napomene

  Na osmom kilometru puta Svilajnac - Despotovac uz reku Resavu već vekovima postoji naselje pod imenom Sedlare. Prezentacija sela se radi sa željom da se promoviše selo i predstavi širem broju ljudi, prvenstveno našim građanima na privremenom radu u inostranstvu. Prezentacija će stalno biti u fazi dorade, prikupljanja materijala, fotografija i biće povećavana optimalnom brzinom koju budemo mogli da postignemo. Svaki Vaš savet, tekst ili fotografija će dobro doći nama koji radimo na sajtu, a ekipu trenutno čine Boban Milošević i Dejan Živojinović. Boban sakuplja fotografije i tekstove a Dejan od prikupljenog materijala oblikuje prezentaciju. Neprocenjiva je pomoć koju pruža Vesna Stajić kada je u mogućnosti, zbog profesionalnih obaveza u Kragujevcu. Oko sportskog dela informacija veliku pomoć pruža Goran Dimitrijević, Dile.

  Sajt je ušao u desetu godinu svog postojanja. Za sada možete pogledati istorijat sela, škole, zem. zadruge i veterinarske stanice a tu su i foto galerije sa oko 5.000 fotografija vezanih za selo, školu, fudbalere i najnovije fotografije i video spotovi snimljeni tokom ove godine.

  Trenutno, a i u narednom periodu, moguće je da se podkrade po neka greška na sajtu. Razlog je prebacivanje celog sadržaja sajta sa starog servera i adrese na ovu trenutnu. Kao što je većini poznato yu domen je zamenjen internacionalnim domenom org pre noliko godina. Posao oko nalaženja grešaka nije mali, sajt sadrži oko 26.000 fajlova a najveći deo od tog broja su fotografije, preko 10.000 velikih i malih fotografija zajedno. Pored velikog broja fajlova greške su moguće i sa ispravnošću pojedinih linkova, problem je takođe vezan za zamenu domena kod sajtova koji su linkovani na našem sajtu, za šta nismo u mogućnosti da vršimo ispravke. Zamolio bih svakoga ko neku od ovih grešaka primeti da javi na adresu webmastera sajta a može i preko kontakt stranice novog dela sajta.